Σήμερα η συνάντηση ανάμεσα σε Χριστοδουλίδη και Νετανιάχου

Αύριο η τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα, οι διμερείς δεσμοί ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ, οι ενεργειακές προκλήσεις, η εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή και οι σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Ισραήλ, θα είναι τα κύρια θέματα της συνάντησης μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος αφίχθη στην Κύπρο σήμερα.

propoli

Η συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 5 το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ, τον περασμένο Μάιο, ενώ παράλληλα προηγείται της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τον κ. Νετανιάχου, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία και μετά την τελετή επίσημης υποδοχής θα παρακαθίσουν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου αναφέρει ότι λόγω της έλευσης των πρωθυπουργών Ισραήλ και Ελλάδας θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ θα υπάρξη διακοπή της κυκλοφορίας κατά διαστήματα στις επαρχίες Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας.

Δείτε επίσης: Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε νέα άσκηση με στόχο τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Loading