Σλοβακία: Ο γνωστός συγγραφέας Γιούραϊ Τσίντουλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας

Σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Σλοβακίας νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από τον συγγραφέα Γιούραϊ Τσίντουλα.

Μετά την σοκαριστική απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, που σημειώθηκε σε πόλη 180 χιλιόμετρα από την Μπρατισλάβα, έχουν βγει στο φως πληροφορίες με τα στοιχεία του δράστη. Ο Σλοβάκος Γιούραϊ Τσίντουλα, είναι γνωστός συγγραφέας και εκτός από την κύρια δουλειά του, είναι και ακτιβιστής και μέλος του φιλελεύθερου κόμματος της χώρας, που αποτελεί κόμμα της σλοβακικής αντιπολίτευσης.

propoli

Ο Juraj Cintula, γεννήθηκε το 1953 και είναι ένας από τους ιδρυτές του Λογοτεχνικού συλλόγου DÚHA, που δημιουργήθηκε το 2005. Από το 2008 (όταν ο σύλλογος μετατράπηκε σε Σύλλογο Πολιτών) μέχρι το 2016 ήταν πρόεδρος του DÚHA.

Έγραψε τρεις σατιρικές ποιητικές συλλογές με τους τίτλους: «Sen rebela», «Diptych», «Osy», ενώ το 2010 εξέδωσε το μυθιστόρημα «Posolstvo obete» και το 2015 δημοσίευσε ένα βιβλίο για τους τσιγγάνους, το «Efata». Από το 2015 είναι μέλος της Ένωσης Σλοβάκων Λογοτεχνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιούραϊ Τσίντουλα είναι κάτοικος της πόλης Levice στην Σλοβακία. 

Ένας Σλοβάκος δημοσιογράφος, γράφει στο X: «Το 2016, η Cintula εργαζόταν ως φύλακας σε ένα εμπορικό κέντρο. Μια μέρα τον ξυλοκόπησε ένας τοξικομανής που περνούσε κρίση μέσα στο σούπερ μάρκετ. Μετά από αυτή την ιστορία, οι εφημερίδες έγραφαν για τον Juraj και τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια ανέφεραν για αυτόν».

«Ο κόσμος είναι γεμάτος βία και όπλα. Οι άνθρωποι φαίνονται να τρελαίνονται», είχε πει ο 71χρονος δράστης σε ένα βίντεο πριν από οκτώ χρόνια, στο οποίο επίσης αναφέρει πως ίδρυσε και το «Κίνημα Κατά της Βίας στο Levice».

«Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος απορρίπτει τη βία. Στόχος μας είναι να ενώσουμε τους ανθρώπους, να διατηρήσουμε την ειρήνη και να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία. Είναι πολύ δύσκολο γιατί κανείς δεν εμπιστεύεται πια κανέναν. Ο κόσμος είναι γεμάτος χάος και μίσος», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο 71χρονος ανακρίνεται μετά την επίθεση εις βάρους του Φίτσο και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στόχος του ήταν ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.

Δείτε επίσης: Ρόμπερτ Φίτσο: Αντιευρωπαίος και υποστηρικτής του Πούτιν – Αυτός είναι ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Loading