Σουδάν: Το Χαρτούμ βομβαρδίζεται, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

Τα πυρά του πυροβολικού εξακολουθούν να συγκλονίζουν το Χαρτούμ παρά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον του στρατού του Σουδάν και των παραστρατιωτικών, με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται έτοιμες να κλιμακώσουν τη σύγκρουσή τους για την εξουσία

Στη διάρκεια των 7 εβδομάδων που διαρκεί ο πόλεμος μεταξύ του στρατού, υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, και τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), υπό τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι και περισσότερο από ένα εκατομμύριο έχουν εκτοπιστεί.

propoli

Την Πέμπτη η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εναντίον δύο επιχειρήσεων που παρέχουν εξοπλισμό στον στρατό και δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη χρυσού, οι οποίες ανήκουν στον Νταγκλό και σε δύο αδελφούς του. Σύμφωνα με έκθεση του 2019, οι δύο αυτές εταιρείες μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια στις ΔΤΥ και σε λογαριασμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παρά ταύτα «ο στρατός αναμένεται να εξαπολύσει σύντομα μαζική επίθεση, για τον λόγο αυτό αποσύρθηκε» από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν στη Σαουδική Αραβία για την επίτευξη εκεχειρίας, εκτιμά η ερευνήτρια Χολούντ Χάιρ.

Δείτε επίσης: Νότια Αφρική: Η έκθεση για τη φερόμενη ρωσική συμφωνία όπλων αναμένεται σε δυο μήνες

Loading