Σουηδία: Βγάζει στρατό στους δρόμους κατά της εγκληματικότητας – «Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν βλέπει κάτι τέτοιο»

Ακόμα και τον στρατό ετοιμάζεται να κατεβάσει η Σουηδία στους δρόμους προκειμένου να βοηθήσει την εκρηκτική αύξηση της εγκληματικότητας εξαιτίας συμμοριών.

Σε διάγγελμα του, ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι θα έχει εντός της ημέρας συνομιλίες με τον επικεφαλής των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων και τον αστυνομικό διευθυντή για να συζητήσει τρόπους ανάσχεσης της βίας των συμμοριών μετά το κύμα των επιθέσεων που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ατόμων.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων και τον επίτροπο της εθνικής αστυνομίας την Παρασκευή για να διερευνήσει «πώς οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία στο έργο της κατά των εγκληματικών συμμοριών».

Τι ανέφερε στο διάγγελμα ο Σουηδός πρωθυπουργός

«Η Σουηδία δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε την Πέμπτη ο Κρίστερσον και πρόσθεσε: «Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν βλέπει κάτι τέτοιο».

Στην συνέχεια ανέφερε πως «αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για τη Σουηδία». Πρόσθεσε δε ότι «Μια 25χρονη γυναίκα πήγε για ύπνο χθες το βράδυ, ένα εντελώς συνηθισμένο βράδυ, αλλά δεν πρόλαβε να ξυπνήσει. Θα κυνηγήσουμε τις συμμορίες, θα νικήσουμε τις συμμορίες».

Πώς θα εμπλακεί ο στρατός

Από το τηλεοπτικό διάγγελμα, κανείς δεν μπόρεσε να κατανοήσει με ποια ιδιότητα θα εμπλακεί ο στρατός στην αντιμετώπιση του προβλήματος των συμμοριών της Σουηδίας, αλλά προηγούμενες προτάσεις έχουν επικεντρωθεί στην ανάληψη από τους στρατιώτες καθηκόντων προστασίας από την αστυνομία, ώστε να απελευθερωθούν περισσότεροι πόροι για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Η αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 30.000 άτομα στη Σουηδία εμπλέκονται άμεσα ή έχουν δεσμούς με το έγκλημα των συμμοριών. Η βία έχει επίσης εξαπλωθεί από τις μεγάλες αστικές περιοχές σε μικρότερες πόλεις όπου τα βίαια εγκλήματα ήταν προηγουμένως σπάνια.

Δείτε επίσης: Ιράκ: Στη δημοσιότητα νέο βίντεο από την τραγωδία με τη φωτιά σε γάμο – Έτσι γλίτωσαν οι νεόνυμφοι

Loading