«Σπεύστε στα καταφύγια – Πύραυλοι πετούν στην επικράτεια της χώρας» – Προειδοποίηση στην Ουκρανία για αεροπορικές επιδρομές

Αξιωματούχοι κάλεσαν τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια – Σειρήνες αεροπορικών επιδρομών ήχησαν σε όλη τη χώρα

Προειδοποίηση για αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη χώρα εξέδωσαν το πρωί της Πέμπτης (26/1) οι αρχές της Ουκρανία με υψηλόβαθμους αξιωματούχους να επισημαίνουν ότι οι μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους.

propoli

Δύο πύραυλοι εντοπίστηκαν πάνω από την επαρχία Μικολάιφ, δήλωσε ο κυβερνήτης της Βιτάλι Κιμ μέσω του Telegram. «Πύραυλοι πετούν μέσα στην επικράτεια της Ουκρανίας. Τουλάχιστον δύο βορειοδυτικά στην επαρχία Μικολάιφ» υπογράμμισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι πρώτοι ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν» επεσήμανε ο Αντρίι Γέρμακ προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ρωσία στοχοθετεί από τον Οκτώβριο κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας σε επιδρομές με πυραύλους και drones, με αποτέλεσμα να προκαλούνται στη χώρα μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και τη θέρμανση.

Η DTEK, η μεγαλύτερη ουκρανική ιδιωτική εταιρεία παραγωγής ενέργειας, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έκτακτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στο Κίεβο και τη γύρω περιοχή, όπως και στις επαρχίες Οδησσό και Ντιπροπετρόφσκ λόγω του αυξημένου κινδύνου πυραυλικών επιθέσεων.

Στη διάρκεια της νύκτας ο ουκρανικός στρατός επεσήμανε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε και τα 24 drones που έστειλε η Ρωσία.

Δεκαπέντε drones καταρρίφθηκαν γύρω από το Κίεβο, όπου δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Δείτε επίσης: Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε την απόφαση για παράδοση 14 Leopard στην Ουκρανία

Loading