Στη Μόσχα καθημερινά εισάγονται στα νοσοκομεία 30% περισσότεροι ασθενείς με κορονοϊό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

Στη Μόσχα καθημερινά εισάγονται στα νοσοκομεία 30% περισσότεροι ασθενείς με κορονοϊό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που εισάγονται καθημερινά στα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας αυξήθηκε μέσα σε μια εβδομάδα κατά 30%, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες ρωσικές αρχές που παρακολουθούν την κατάσταση που σχετίζεται με την Covid-19, οι οποίες διαπιστώνουν ότι όπως και στην Ευρώπη έτσι και στην Μόσχα παρατηρούνται οι ίδιες τάσεις αύξησης των κρουσμάτων.

«Η Μόσχα παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση με τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο. Σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Οι ίδιες ακριβώς τάσεις παρατηρούνται και στη Μόσχα… Την τελευταία εβδομάδα ο ημερήσιος αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων αυξήθηκε περίπου στο 30%», ανέφεραν οι αρμόδιες αρχές.

Οι ίδιες αρχές επισήμαναν ότι η Μόσχα διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές και είναι έτοιμη κάθε στιγμή για να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς όλα τα νοσοκομεία διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τα κατάλληλα φάρμακα.

Παράλληλα ανάφεραν ότι στην Μόσχα έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό σύστημα για τεστ κορονοϊού το οποίο προσφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιούνται περίπου 70.000 τεστ το εικοσιτετράωρο.

Οι αρμόδιες ρωσικές αρχές υπενθυμίζουν ότι η εξέλιξη της κατάστασης με τον κορονοϊό θα εξαρτηθεί και από τους ίδιους του πολίτες, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να φορούν τις μάσκες, πρωτίστως στους δημόσιους χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης συνιστούν την μείωση των επαφών και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Επίσης επισήμαναν ότι στην Μόσχα πραγματοποιείται η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου και πως η πρώτη παρτίδα του εμβολίου ήδη άρχισε να χρησιμοποιείται στους πολίτες. Πρωτίστως εμβολιάζονται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις μονάδες λοιμώξεων, οι εργαζόμενοι στο τμήματα της κατ’ οίκον ιατρικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων και των νοσηλευτριών που κάνουν λήψη αίματος και άλλες βιοϊατρικές εξετάσεις κατ’ οίκον.

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play