Στο χάος «βυθίστηκε» το Δουβλίνο από ένα fake news: Έλεγαν ότι ο δράστης είναι μετανάστης και ακροδεξιοί έκαψαν την πόλη

Στο Δουβλίνο προκάλεσε πανικό και αναταραχή το γεγονός ότι λεωφορεία και τραμ καταστράφηκαν και καταστήματα άρχισαν να λεηλατούνται στο κέντρο της πόλης.

Αυτό συνέβη λόγω μιας λανθασμένης φήμης σχετικά με την καταγωγή του δράστη που προκάλεσε μια επίθεση με μαχαίρι έξω από ένα σχολείο το προηγούμενο μεσημέρι. Η επίθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωπους να τραυματιστούν σοβαρά, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

propoli

Στο Διαδίκτυο άρχισε να εξαπλώνεται η φήμη ότι ο δράστης είναι αλλοδαπός, Αλγερινός, και ότι το κίνητρό του τρομοκρατικό, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τρομακτικά επεισόδια από ακροδεξιούς χούλιγκαν. Όλα αυτά ενώ η αστυνομία έκανε έκκληση να μην ακούν τις ανυπόστατες φήμες.

Σύμφωνα με ιρλανδική εφημερίδα, ο δράστης είναι Ιρλανδός και ο άνθρωπος που τον σταμάτησε Βραζιλιάνος ντελιβεράς, ο οποίος βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό και χωρίς δεύτερη σκέψη χτύπησε με το κράνος του τον δράστη για να τον αφοπλίσει. Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σενάριο της τρομοκρατίας, ενώ κατά πληροφορίες ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Αστυνομία και πολιτικοί απηύθυναν κάλεσμα για ηρεμία εν μέσω προειδοποιήσεων για παραπληροφόρηση, αλλά η βία κλιμακώθηκε μετά από διαδήλωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης στον τόπο του συμβάντος.

«Αστακός» το κτίριο του ιρλανδικού κοινοβουλίου
Ένας αστυνομικός κλοιός στήθηκε γύρω από το κτίριο του ιρλανδικού κοινοβουλίου, το Leinster House, ενώ περισσότεροι από 400 Ιρλανδοί αστυνομικοί κλήθηκαν για να αποτρέψουν την επέκταση των επεισοδίων.

«Κάηκε» το Δουβλίνο από τις συγκρούσεις μετά την επίθεση με μαχαίρι

Υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας ζήτησε από τον κόσμο να ενεργεί με υπευθυνότητα, να μην ακούει την παραπληροφόρηση και τις φήμες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αστυνομία δήλωσε ότι πίσω από τις βίαιες διαμαρτυρίες στο Δουβλίνο βρίσκονται ακροδεξιοί χούλιγκαν, σύμφωνα με το Sky News.

Δείτε επίσης: Με αναστολή του «φρένου χρέους» η Γερμανία θέλει να αντιμετωπίσει την «τρύπα» των 60 δισ. ευρώ

Loading