Η Ουκρανία απέρριψε σήμερα τους υπαινιγμούς ότι αρνείται να διαπραγματευτεί μια κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία, όμως είπε ότι δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τελεσίγραφα ή απαράδεκτους όρους.
Ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ένας σύμβουλος στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει προετοιμάσει μια διαπραγματευτική θέση, όμως βρίσκεται αντιμέτωπη με ανεφάρμοστους διαπραγματευτικούς όρους εκ μέρους της Ρωσίας.
«Μόλις χθες οι επιθετικές ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κλιμακώθηκαν, με βραδινές μαζικές αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές εναντίον ουκρανικών πόλεων», σημείωσε σε ένα μήνα.
«Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες μονάχα ως μια απόπειρα να καταρρεύσει η Ουκρανία και να αναγκαστεί να αποδεχθεί κατηγορηματικά απαράδεκτους όρους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Τρεις Έλληνες νεκροί και έξι τραυματίες
- Κλυδωνισμοί στην αγορά εργασίας: 1 στις 3 γερμανικές επιχειρήσεις προγραμματίζει απολύσεις το 2025
- Ελπίδες Τραμπ για συμφωνία Ουκρανίας – Ρωσίας εντός της εβδομάδας προκειμένου να ευνοηθούν οι ΗΠΑ
- Πάτρα: Γιατρός σοβαρά τραυματισμένη σε σύγκρουση με τρένο μετά από 36ωρη εφημερία
- Βιετνάμ: Η χρυσή γέφυρα που εντυπωσιάζει με τα χέρια των θεών – Βίντεο
- Περίοδος παύσης στις εισαγωγές αμερικανικού LNG από την Κίνα – Νέα δυναμική από τη Ρωσία