Συνάντηση Βαρθολομαίου και Μακρόν – Όλα όσα συζήτησαν

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Μέσα σε ένα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση, που διήρκησε πάνω από μια ώρα, και επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με τον πρόεδρο Μακρόν να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην ορθόδοξη εκκλησία λόγω των συνεχιζόμενων πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

propoli

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως ανέφεραν οι κύκλοι προσκείμενοι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Γάλλος πρόεδρος συνεχάρη τον Πατριάρχη για την απερίφραστη και ξεκάθαρη καταδίκη του πολέμου και για το παράδειγμα που δίνει ως κορυφαίος θρησκευτικός ηγέτης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Γαλλίας για την τιμητική πρόσκληση και τους καλούς του λόγους και του μετέφερε την ευλογία της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως για την καθόλα επιτυχή διοργάνωση και διεξαγωγή των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τέλος την ευχή να επικρατήσει κατά την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η αρχή της εκεχειρίας η οποία ίσχυε ήδη από την αρχαιότητα.

Loading