Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Πέμπτη σε επιτυχή δοκιμή αντιαεροπορικού πυραύλου ο οποίος «αναπτύχθηκε πρόσφατα», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το KCNA.
Η Ακαδημία Αμυντικών Επιστημών, η οποία αναπτύσσει εξοπλισμούς, «προχώρησε την 30ή Σεπτεμβρίου σε δοκιμή αντιαεροπορικού πυραύλου που αναπτύχθηκε πρόσφατα», σύμφωνα με το πρακτορείο.
Η δοκιμή προστίθεται σε σειρά οπλικών δοκιμών από πλευράς της Πιονγκγιάνγκ το τελευταίο διάστημα, με φόντο το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ αφότου απέτυχε η σύνοδος κορυφής του 2019 στο Ανόι με τη συμμετοχή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν περίπου 2 εβδομάδες η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε άλλη μια δοκιμή, αυτή τη φορά, βαλλιστικού πυραύλου, το οποίο μάλιστα είχε τη δυνατότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή. Πρόκειται για τον πρώτο τέτοιο πύραυλο που έχει δοκιμαστεί από τη χώρα, με την ένταση στην περιοχή να έχει εμφανώς ανέβει λόγω των δοκιμών οπλικών συστημάτων της Πιονγκγιάνγκ.
- Νέες εξελίξεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης ανδρών 2026 στο Βελιγράδι
- Διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ: Εσωκομματικός ανταγωνισμός για το μισθολογικό καθεστώς των ενστόλων
- Στήριξη της Μαρίν Λε Πεν από το Κρεμλίνο και ευρωπαίους συμμάχους μετά την καταδίκη της
- Ενίσχυση της παρουσίας της Κεντρικής Μακεδονίας στην ισπανική τουριστική αγορά
- Η αντίδραση του Μιραλάς στην επικράτηση του Ολυμπιακού με 4-2 επί του Παναθηναϊκού
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr