Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνδεδεμένο με το ακροδεξιό κόμμα AfD, συνελήφθη από τις γερμανικές αρχές υπό την κατηγορία ότι διέθετε εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με διαπραγματεύσεις και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε πελάτη του.

Ο συλληφθείς βοηθός του ευρωβουλευτή Maximilian Krah κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Οι αρχές αναφέρουν ότι ο υπάλληλος Jian G. είναι υπεύθυνος για τη μετάδοση αυτών των πληροφοριών.

propoli

Ο Krah είναι ο κορυφαίος υποψήφιος του AfD στις επερχόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο.

«Ο Jian G. είναι υπάλληλος μιας κινεζικής μυστικής υπηρεσίας», είπε ο Γερμανός Εισαγγελέας σε μια δήλωση-βόμβα το πρωί της Τρίτης (23/4/24).

«Εργάζεται για έναν Γερμανό βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019. Τον Ιανουάριο του 2024, ο κατηγορούμενος μετέφερε επανειλημμένα πληροφορίες σχετικά με διαπραγματεύσεις και αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον πελάτη του, στις υπηρεσίες πληροφοριών», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Οι Γερμανοί Πράσινοι έσπευσαν να ζητήσουν μια ταχεία έρευνα στις Βρυξέλλες για τη σύλληψη.

«Αυτοκρατορίες όπως η Κίνα και η Ρωσία προσπαθούν ενεργά να υπονομεύσουν τις δημοκρατίες μας στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η έρευνα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να επιταχυνθεί», δήλωσε ο Terry Reintke, επικεφαλής υποψήφιος των Ευρωπαίων Πρασίνων.

«Απαιτούμε προκαταρκτικά αποτελέσματα πριν από τις εκλογές. Οι συνέπειες πρέπει να ακολουθήσουν γρήγορα. Οι άνθρωποι που επιτίθενται στην ακεραιότητα των δημοκρατιών μας πρέπει να λογοδοτήσουν».

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν επίσης τη Δευτέρα τρία άτομα που είναι ύποπτα για παροχή πληροφοριών για στρατιωτική τεχνολογία σε κινεζική υπηρεσία πληροφοριών.

Η κινεζική πρεσβεία στο Βερολίνο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, καλώντας τη Γερμανία «να σταματήσει να εκμεταλλεύεται την κατηγορία της κατασκοπείας για να χειραγωγήσει πολιτικά την εικόνα της Κίνας και να δυσφημήσει την Κίνα», μετέδωσε το γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Deutschlandfunkt.

Loading