Ανήσυχη η κοινωνία του Αφγανιστάν – 10.000 άνθρωποι επιχειρούν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο προς την ελευθερία – Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 88.000 άνθρωποι.
Την προσπάθεια εκκένωσης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου συνεχίσουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως τις δύο τελευταίες ημέρες θα δοθεί προτεραιότητα στην απομάκρυνση των Αμερικανών στρατιωτών και του στρατιωτικού εξοπλισμού.
Ο υποστράτηγος Ουίλιαμ Τέιλορ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, είπε ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βρίσκονται επί του παρόντος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και περιμένουν για να φύγουν από το Αφγανιστάν.
Τις τελευταίες 24 ώρες, 90 στρατιωτικά αμερικανικά αεροσκάφη και άλλες πτήσεις απομάκρυναν περισσότερους από 19.000 ανθρώπους. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 88.000 άνθρωποι και κάθε 39 λεπτά αναχωρεί ένα αεροπλάνο.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε ότι σήμερα βρίσκονται στο αεροδρόμιο 5.400 Αμερικανοί στρατιώτες.
Δείτε επίσης: Αφγανοί δημοσιογράφοι βρήκαν καταφύγιο στο Μεξικό
- Η Σάρον Στόουν αποκαλύπτει τη μισθολογική ανισότητα στο Βασικό Ένστικτο: 500.000 δολάρια για εκείνη, 14 εκατομμύρια για τον Μάικλ Ντάγκλας
- Ελευθερία του Τύπου: Σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση στην Ελλάδα σύμφωνα με την έκθεση Liberties
- Ολυμπιακός – Διομήδης Άργους 33-18: Άνετη νίκη και προβάδισμα για τους Ερυθρόλευκους
- Σχεδόν έξι στους δέκα Αμερικανούς νιώθουν ντροπή για τον Τραμπ, το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων του έχει μετανιώσει
- ΟΗΕ: Κάλεσμα για άμεση παύση της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr