Συρία: Έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο – 15 αστυνομικοί τραυματίες

15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, οι επτά εκ των οποίων σοβαρά.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας ανακοίνωσε τον τραυματισμό δεκαπέντε Σύριων αστυνομικών από έκρηξη βόμβας δίπλα σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν.

propoli

Σύμφωνα με τη Δαμασκό, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας επέστρεφαν στην πρωτεύουσα από μια αποστολή στην επαρχία Ντεράα όταν «άγνωστοι τρομοκράτες στοχοθέτησαν με έναν εκρηκτικό μηχανισμό το λεωφορείο που τους μετέφερε, στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκού-Ντεράα».

Η κατάσταση στην επαρχία Ντεράα, το λίκνο της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ το 2011, παραμένει ασταθής, μολονότι τέθηκε υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων τον Ιούλιο του 2018. Το Ισλαμικό Κράτος, ο τρίτος ηγέτης του οποίου σκοτώθηκε στην Ντεράα τον περασμένο Οκτώβριο, συχνά αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις στην περιοχή αυτήν.

Στο παρελθόν έχουν γίνει και άλλες επιθέσεις εναντίον οχημάτων του συριακού στρατού, την ευθύνη για τις οποίες συνήθως αναλάμβαναν οι τζιχαντιστές.

Από τον πόλεμο στη Συρία, που ξεκίνησε το 2011 μετά την καταστολή των φιλοδημοκρατικών κινητοποιήσεων, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 500.000 ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Βρυξέλλες: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του Μετρό – Τραυματίστηκε ένας νεαρός

Loading