Συρία: Συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους και μαχητές του Άσαντ

Σε ένα περιοχή στην ανατολική Συρία, ένας σοβαρός συγκρουσιακός επεισόδιο οδήγησε στον θάνατο 25 ανθρώπων.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), και μαχητών που υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση του προεδρεύοντος Μπασάρ αλ Άσαντ.

propoli

Οι συγκρούσεις αυτές εκδηλώθηκαν σε μια στρατηγικά σημαντική περιοχή που ανήκει σε μια αραβική κοινότητα.

Οι ΣΔΔ ανακοίνωσαν ότι απώθησαν τους ένοπλους που υποστηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ από την κοινότητα Ντεϊμπάν στην επαρχία Ντέιρ Έζορ. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι συγκρούσεις προκάλεσαν τον θάνατο 21 μαχητών που υποστηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ και τρία άτομα από την πλευρά των ΣΔΔ, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει ότι η περιοχή της Ντέιρ Έζορ, που αποτελείται κυρίως από αραβικό πληθυσμό, βρίσκεται σε μια στρατηγική θέση κοντά στον ποταμό Ευφράτη, ο οποίος αποτελεί το σύνορο μεταξύ των περιοχών που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση του Άσαντ και από τις ΣΔΔ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, οι ενόπλοι που υποστηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ εισέβαλαν από την ανατολική όχθη του Ευφράτη, με την κάλυψη τυφλών βομβαρδισμών από τις περιοχές που ελέγχουν οι συριακές αρχές.

Δείτε επίσης: «Έφυγε» η εγγονή του Νέλσον Μαντέλα – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Loading