Συζήτηση Μπάιντεν – Πούτιν με αφορμή τις κυβερνοεπιθέσεις

Οι δύο ισχυροί άντρες είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ζητά από τον Ρώσο ομόλογο του να λάβει μέτρα για το φαινόμενο των χάκερ με έδρα τη Ρωσία.

Οι χάκερ αυτοί όπως τόνισε ο Μπάιντεν στον Πούτιν, στην περίπου μίας ώρας επικοινωνία τους, εξαπολύουν επιθέσεις με λυτρισμικό εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και υποδομών.

propoli

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να αναλάβει δράση η Ρωσία για να διαλύσει αυτές τις ομάδες που λειτουργούν από τη Ρωσία», ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Πρόσθεσε ότι δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην ευρύτερη απειλή που συνιστούν αυτές οι επιθέσεις.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο TASS την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζo Μπάιντεν.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου από την πλευρά της σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν διαθέτει νέες πληροφορίες ότι η ρωσική κυβέρνηση κατηύθυνε αυτές τις επιθέσεις, αλλά επέμεινε ότι η Μόσχα πρέπει να δράσει για να τις σταματήσει.

Η απειλή των κυβερνοεπιθέσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο Μπάιντεν με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 15 Ιουλίου.

Δείτε επίσης:  Η Ουάσινγκτον μαζί με τα εμβόλια στέλνει στην Αϊτή και πράκτορες του FBI

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading