Ταϊβάν: Εντόπισε κινεζικό ελικόπτερο και τρία πολεμικά πλοία στις ακτές της

Το ελικόπτερο και τα τρία πλοία της Κίνας «εντοπίστηκαν στις 06:00» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν μέσω Twitter. 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι εντόπισε κινεζικό ελικόπτερο και τρία πολεμικά πλοία κοντά στις ακτές της νήσου, αμέσως μετά δηλαδή τη συνάντηση της προέδρου Τσάι Ινγκ-γουέν με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, τον Κέβιν Μακάθι. 

propoli

Το ελικόπτερο και τα τρία πλοία της Κίνας «εντοπίστηκαν στις 06:00» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν μέσω Twitter. 

Οι αρχές της Ταϊβάν παρακολουθούν στενά τις κινήσεις κινεζικού αεροπλανοφόρου εν μέσω απειλών του Πεκίνου πως θα αρχίσει να κάνει ελέγχους σε πλοία στο στενό, κάτι στο οποίο η Ταϊπέι αντέδρασε ανακοινώνοντας πως δεν έχει καμία πρόθεση να συμμορφωθεί. 

Το κινεζικό αεροπλανοφόρο, το Σαντόνγκ, εντοπίστηκε χθες κάπου 200 ναυτικά μίλια (370 χιλιόμετρα) ανοικτά των ανατολικών ακτών της νήσου. 

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Nimitz πλέει 400 ναυτικά μίλια ανατολικά της Ταϊβάν. Υπενθυμίζεται πως η Κίνα διεμήνυσε πως θα αντιδράσει αποφασιστικά στην επίσκεψη της Τσάι στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Μακάρθι. 

Δείτε επίσης: Κίνα: Το Πεκίνο επιμένει στην «ειρηνική επανένωση» με την Ταϊβάν

Loading