Ταϊβάν: Εντοπίστηκαν 11 πολεμικά πλοία της Κίνας γύρω από το νησί

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε πως η Κίνα έχει στην περιοχή 11 πολεμικά πλοία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα πως εντόπισε έντεκα πολεμικά πλοία και πενήντα εννέα στρατιωτικά αεροσκάφη της Κίνας γύρω από τη νήσο, καθώς το Πεκίνο θα διεξαγάγει γυμνάσια με πραγματικά πυρά, ολοκληρώνοντας τις τριήμερες ασκήσεις του.

propoli

Ο κινεζικός στρατός «συνεχίζει να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν», ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στα αεροσκάφη που εντοπίστηκαν ως τις 10:00 (τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας) ήταν μαχητικά και βομβαρδιστικά, εκ των οποίων πέρασαν τη διάμεση γραμμή και μπήκαν στην ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (ADIZ) τα 39.

Τι ανέφερε Κινέζος αξιωματούχος για τις ασκήσεις της Ταϊβάν
Οι ασκήσεις «αποτελούν σοβαρή προειδοποίηση κατά της συμπαιγνίας μεταξύ των αυτονομιστικών δυνάμεων που επιδιώκουν ‘την ανεξαρτησία της Ταϊβάν’ και των εξωτερικών δυνάμεων, όπως και των προκλητικών τους ενεργειών» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του κινεζικού στρατού Σι Γι.

Η Κίνα βλέπει με δυσαρέσκεια την προσέγγιση ανάμεσα στις αρχές της Ταϊβάν και τις ΗΠΑ, οι οποίες παρά την απουσία επίσημων σχέσεων παρέχουν στη νήσο ουσιαστική στρατιωτική υποστήριξη.

Για το Πεκίνο, οι στρατιωτικές αυτές ασκήσεις είναι αναγκαίες για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους στην Κίνα, δήλωσε στο AFP ο Τζέιμς Σαρ, ειδικός για τον κινεζικό στρατό στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Νανιάνγκ στην Σιγκαπούρη.

Δείτε επίσηςΣε προσομοίωση «αποκλεισμού» της Ταϊβάν προχώρησε η Κίνα

Loading