Ταϊβάν: Πραγματοποιεί την πρώτη LGBTQ πορεία Pride σε 2 χρόνια

Δεκάδες χιλιάδες υποδέχθηκαν τις βροχές στην Ταϊβάν το Σάββατο για να πανηγυρίσουν καθώς το νησί διοργάνωσε το πρώτο του ράλι υπερηφάνειας LGBTQ από τότε που άνοιξε πλήρως τα σύνορά του

Η Ταϊβάν βρίσκεται στην πρωτοπορία του αναπτυσσόμενου κινήματος για τα δικαιώματα των LGBTQ στην Ασία και έγινε το πρώτο μέρος στην περιοχή που νομιμοποίησε την ισότητα του γάμου το 2019.

propoli

Η πρωτεύουσά της Ταϊπέι φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες πορείες υπερηφάνειας της Ασίας ετησίως — εκτός από πέρυσι, όταν η αύξηση των κρουσμάτων Covid ανάγκασε τη διαδικτυακή εκδήλωση.

Ο εορτασμός επανήλθε σε πλήρη εξέλιξη το Σάββατο, καθώς οι διαδηλωτές φόρεσαν εντυπωσιακά κοστούμια και ντυμένοι με σημαίες με ουράνιο τόξο στην 20ή πορεία Υπερηφάνειας της Ταϊβάν, με τους διοργανωτές να υπολογίζουν ότι η προσέλευση ήταν 120.000.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στην πρώτη φυσική παρέλαση σε δύο χρόνια», είπε ο 40χρονος εργαζόμενος στον κλάδο των υπηρεσιών Wolf Yang, φορώντας ένα χρυσό κορμάκι με ασορτί παγιέτες κεφαλής και δαχτυλίδι στη μύτη.

Ο Μαξ, ένας 35χρονος Γάλλος υπήκοος, συμμετείχε στην πορεία για πρώτη φορά από τότε που μετακόμισε στην Ταϊβάν πέρυσι, μαζί με αρκετούς φίλους που πέταξαν από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Νομίζω ότι η Ταϊβάν πρέπει να είναι περήφανη γι’ αυτό. Είναι υπέροχο να αναγνωρίζεις τους γάμους ομοφυλοφίλων. Η Ασία και ο κόσμος πρέπει να είναι περήφανοι γι’ αυτό.

Ένα πλήθος ρεκόρ 200.000 συμμετείχε στην πορεία Pride του 2019 για να γιορτάσει αφότου η Ταϊβάν νομιμοποίησε τους γάμους ομοφύλων εκείνη τη χρονιά.

Τουλάχιστον 7.000 ζευγάρια του ίδιου φύλου έχουν παντρευτεί από τότε, αν και ο νόμος εξακολουθεί να περιέχει περιορισμούς που δεν αντιμετωπίζουν τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι υπήκοοι της Ταϊβάν μπορούν να παντρευτούν μόνο όσους προέρχονται από περίπου 30 χώρες και εδάφη όπου ο γάμος ομοφύλων είναι επίσης νόμιμος.

Η φοιτήτρια Βιρτζίνια Λι, 22 ετών, είπε ότι συμμετείχε στην παρέλαση με περίπου 20 φίλους από την ανατολική πόλη Χουαλιέν για να υποστηρίξει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

«Η Ταϊβάν είναι πολύ πιο φιλική προς την ομοφυλοφιλική κοινότητα από πολλές χώρες… Είμαι περήφανος για την πρόοδο που έχει σημειωθεί».

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κατηγορίες Μπλίνκεν κατά του Πεκίνου για απόρριψη του status quo της Ταϊβάν

Loading