Ταϊβάν: Σεισμός 7,5 Ρίχτερ ταρακούνησε τη χώρα – 4 νεκροί και 50 τραυματίες – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη νοτιοανατολική ακτή της Ταϊβάν και είχε ως αποτέλεσμα να παγιδευτούν κάτοικοι σε κτίρια που κατέρρευσαν στην πόλη Χουάλιεν, ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι σε περιοχές της Ιαπωνίας.

Οι εικόνες που έρχονται δείχνουν σπίτια που έχουν καταρρεύσει μερικώς, ωστόσο πολλά από τα κτίρια έχουν την υποδομή να αντέξουν σε τέτοια μεγέθη σεισμών.

propoli

Στην όλη Χουαλέι υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι εντός των κτιρίων.

Ο σεισμός έγινε στις 03.00 η ώρα (ώρα Ελλάδος), με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τουλάχιστον 50 τραυματίες, με κάποιους από αυτούς να είναι σε σο9βαρή κατάσταση.

Στην Οκινάουα, σημειώθηκε τσουνάμι 30 εκατοστών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερο. ‘Έχει δοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι στις Φιλιππίνες που μπορεί να φτάσει και τα 3 μέτρα.

Είναι ο μεγαλύτερος σεισμός τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. Πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα, και αρκετές επαρχίες και αυτό κάνει δύσκολη τη μεταφορά της πληροφορίας για τους εγκλωβισμένους.

Δείτε επίσης: Θα υπάρξουν «αντίποινα», λέει ο Ζελένσκι, μετά τον βομβαρδισμό της Ρωσίας στη Ντνίπρο

Loading