Θάνατος Πριγκόζιν: Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έκανε καυστικό σχόλιο για τις φήμες περί ανάμιξης του Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Γέλια, αλλά και αμηχανία, προκάλεσε μία φράση του Έντι Ράμα σχετικά με τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν και τις φήμες περί ανάμιξης σε αυτήν του Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που φουντώνουν όλο και περισσότερο οι φήμες ότι ο επικεφαλής της Wagner είναι ζωντανός.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης που δρούσε στην Ουκρανία το προηγούμενο διάστημα, έχασε τη ζωή του μετά από συντριβή του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε και την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η κηδεία του.

propoli

Αυτό το γεγονός κλήθηκε να σχολιάσει ο Έντι Ράμα, ο οποίος ανέφερε κάτι που προκάλεσε γέλιο, αλλά και αμηχανία. Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του «ισχυρού ανδρός» της Βάγκνερ παραμένουν άγνωστες, ωστόσο, πληθώρα Ρώσων ειδικών αναφέρουν ότι φαίνεται ως εκδίκηση του Προέδρου της Ρωσίας.

Σήμερα (04/09), ο Έντι Ράμα σχολίασε τα σενάρια με ένα ανέκδοτο, αφηγούμενος μία φανταστική ιστορία ότι ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας παραπονέθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη διαφορά ώρας που υπάρχει μεταξύ του δυτικού και του ανατολικού τμήματος της χώρας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «δεν ξέρω αν έχετε ακούσει ότι η Ρωσία εξετάζει να ενοποιήσει τις ζώνες ώρας, επειδή υπάρχει διαφορά εννέα ωρών μεταξύ του ενός άκρου της χώρας και του άλλου. Ο Πρωθυπουργός πήγε στον Πούτιν και τού είπε: “κ. Πρόεδρε, έχουμε πρόβλημα. Έστειλα την οικογένειά μου διακοπές και τους κάλεσα στο τηλέφωνο να τους πω καληνύχτα αλλά εκεί ήταν πρωί, ήταν στην παραλία.

Τηλεφώνησα στον (Καγκελάριο της Γερμανίας) Όλαφ Σολτς ώστε να του ευχηθώ για τα γενέθλιά του, αλλά μου απάντησε ότι ήταν την επόμενη μέρα. Τηλεφώνησα στον (Πρόεδρο της Κίνας) Σι Τζινπίνγκ με σκοπό να του ευχηθώ για το νέο έτος, αλλά μου είπε ότι ήταν ακόμα η παλιά χρονιά” και τότε, ο Πούτιν απάντησε:

“Ναι, συνέβη και σ’ εμένα, τηλεφώνησα στην οικογένεια του Πριγκόζιν για τους συλλυπηθώ για την απώλειά τους, αλλά το αεροπλάνο δεν είχε απογειωθεί ακόμη”. Το παραπάνω ανέκδοτο ειπώθηκε προς τη λήξη ενός πάνελ ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων και των Πρωθυπουργών της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Βοσνίας και του Κοσόβου. Στο αστείο κάποιοι γέλασαν, ενώ, άλλοι παρέμειναν ανέκφραστοι.

Τι αναφέρουν ειδικοί για τις εικασίες περί εμπλοκής του Βλαντιμίρ Πούτιν στον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν

«Ο θυμός του Βλαντιμίρ Πούτιν την περίοδο της ανταρσίας της παραστρατιωτικής οργάνωσης, η εξόντωση αντιπάλων του, η αυστηρότατη στάση που υιοθέτησε το Κρεμλίνο μετά την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία». Παρατηρητές επικαλέσθηκαν διάφορα επιχειρήματα προκειμένου να επιρρίψουν την ευθύνη στον επικεφαλής του ρωσικού κράτους. Το Κρεμλίνο απορρίπτει τον ισχυρισμό και τον χαρακτηρίζει ως «απόλυτο ψέμα». Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες ανέφερε ότι κατά την έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Daniel: Θα πέσουν μέχρι και 500 χιλιοστά βροχής – Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν από πλημμύρες

Loading