Αίτημα στο ΝΑΤΟ έθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι για στρατιωτική ενίσχυση
Ο Ζελένσκι ζήτησε «στρατιωτική βοήθεια χωρίς περιορισμούς» προς την χώρα του, ώστε να μπορέσει πολεμήσει τον ρωσικό στρατό τον οποίο μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει «σε άνισες συνθήκες»
Με μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε «το 1% των αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ», σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο «n-tv».
«Η Ουκρανία χρειάζεται «όπλα ενάντια στα ρωσικά πολεμικά πλοία, ενάντια στις αεροπορικές επιθέσεις. Χωρίς αυτά τα όπλα η Ουκρανία δεν θα μπορεί να έχει ύπαρξη. Η Συμμαχία μπορεί να μας βοηθήσει, δεν είναι πολύ αργά», συνέχισε ο Ζελένσκι.
«Και σας παρακαλώ, μην μας ξαναπείτε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν πληρούν τα ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές. Υπάρχουν άνισοι εταίροι σε αυτόν τον πόλεμο. Η Ρωσία δεν πτοείται από τίποτα, απολύτως τίποτα. Σήμερα τα ρωσικά στρατεύματα έριξαν βόμβες φωσφόρου», τόνισε ο Ζελένσκι.
«Σήμερα το πρωί (…) έπεσαν ρωσικές βόμβες φωσφόρου. Μεγάλοι σκοτώθηκαν και παιδιά σκοτώθηκαν και πάλι», κατήγγειλε ακόμη ο Ζελένσκι.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: «Δεν αποκλείεται πραξικόπημα κατά του Πούτιν» σύμφωνα με Ρώσο πράκτορα (vid)
- Κώστας Λακαφώσης: Το πείραμα με τα έλαια σιλικόνης στον αέρα
- Ο βαρόνος αρχικατάσκοπος του Πούτιν και οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ρωσίας
- Πυροβολισμοί κατά του λιμενικού από διακινητές: η ανακοίνωση
- Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους διακινητές στον Αγ. Φωκά της Λέσβου
- Χαμόγελο του Παιδιού: Συναγερμός για την εξαφάνιση 15χρονης στη Νέα Σμύρνη