Το Λονδίνο προειδοποίησε με κυρώσεις την Μόσχα αν εισβάλει στην Ουκρανία (vid)

Οι Ρώσοι εξακολουθούν να ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις – Το Λονδίνο έκανε λόγο για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Για νέα σειρά κυρώσεων προειδοποίησε ο βρετανός υπουργός Άμυνας κατά της Ρωσίας σε περίπτωση που εισβάλλει στην Ουκρανία.

propoli

Το Λονδίνο προειδοποίησε σήμερα τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να μην εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο Μπεν Γουάλας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Times Radio ότι από μια επιθετική εισβολή σε κυρίαρχο κράτος κανένας δεν θα έβγαινε κερδισμένος.

Η Ρωσία, είπε ο ίδιος, σχεδιάζει να ξεκινήσει σύντομα μια στρατηγική άσκηση με πυρηνικά όπλα και προειδοποίησε ότι οι ενέργειες του Κρεμλίνου κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση παρά τις προσπάθειες εξεύρεσης διπλωματικής λύσης.

Ο Γουάλας είπε ότι η Βρετανία έχει δει μυστικές πληροφορίες από τις οποίες προκύπτει ότι η Ρωσία σχεδιάζει επιχειρήσεις αντιπερισπασμού (“false flag”) ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία, ενώ πραγματοποιεί και κυβερνοεπιθέσεις και άλλες αποσταθεροποιητικές ενέργειες.

“Παρά τις συνομιλίες, κινείται προς την λάθος κατεύθυνση. Οι Ρώσοι εξακολουθούν να ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις…Σχεδιάζουν να ξεκινήσουν σύντομα μια στρατηγική άσκηση με πυρηνικά και πράγματι παρατηρούμε μεγαλύτερη δραστηριότητα αλλού”, δήλωσε ο υπουργός στο ΒBC Radio.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δείτε επίσης: Πούτιν – Μακρόν συζήτησαν πώς θα αποφευχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία – Η ρωσική αρκούδα άρχισε να βρυχάται(vid)

Loading