Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν ζήτησε τη διαπραγμάτευση μιας “συνθήκης για θέματα μετανάστευσης” μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Πρέπει να διαπραγματευτούμε μια συνθήκη, καθώς ο Μισέλ Μπαρνιέ δεν το έκανε όταν διαπραγματεύτηκε το Brexit, το οποίο μας δεσμεύει στα θέματα της μετανάστευσης» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών κάλεσε την Βρετανία να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει για χρηματοδότηση της καταπολέμησης των μεταναστευτικών ορών.
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύτηκε στα τέλη Ιουλίου να δώσει στην Γαλλία 62,7 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2021 – 2022 για την χρηματοδότηση την ενίσχυσης των γαλλικών δυνάμεων επιβολής του νόμου.
Δείτε επίσης: Ανησυχίες για τον πληθωρισμό – Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το μήνα Σεπτέμβριο
- Ιράν: Προειδοποίηση του γενικού διευθυντή του ΔΟΑΕ για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις
- Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός έχει μετατρέψει το 30% της Λωρίδας σε ουδέτερη ζώνη
- Το Βατικανό ήταν ενήμερο για τις καταγγελίες κατά του αγίου των φτωχών από το 1955
- Αυστηρή προειδοποίηση από τη Fed σχετικά με τις συνέπειες των δασμών
- Νέα δεδομένα από τα ΝΕΑ της Πέμπτης
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr