Πλέον η Μόσχα έχει επικεντρώσει τις επιθέσεις της στο ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας ξεκίνησαν σήμερα αιφνιδιαστικά μεγάλου εύρους στρατιωτικά γυμνάσια προκειμένου να ελέγξουν την ετοιμότητα μάχης τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας που συνορεύει με την Ουκρανία.
«Η δοκιμασία για την ετοιμότητα μάχης θα περιλαμβάνει τη μετακίνηση σημαντικού αριθμού στρατιωτικών οχημάτων, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στην κίνηση στους δημόσιους δρόμους», προειδοποίησε το υπουργείο.
Καθώς συνεχίζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Λευκορωσία υπογράμμισε ότι τα γυμνάσια αυτά δεν αποτελούν απειλή για τους γείτονές της ή την Ευρώπη γενικότερα.
Η Λευκορωσία είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας. Στα αρχικά στάδια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κάποιες περιοχές της χώρας που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, περιλαμβανομένου του Κιέβου, έγιναν στόχος βομβαρδισμών.
Ωστόσο πλέον η Μόσχα έχει επικεντρώσει τις επιθέσεις της στο ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Διαδήλωση στη Νέα Υόρκη, για το δικαίωμα στην άμβλωση, που οδεύει να αναιρεθεί
- Γαλλία: Αντίθεση της κυβέρνησης στην κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων
- ΗΠΑ: Δέσμευση για ενίσχυση του ΝΑΤΟ από τον υποψήφιο πρεσβευτή του Τραμπ
- Δυτική Όχθη: Επέκταση της ισραηλινής επίθεσης στην Τζενίν
- Γάζα: Η Ιορδανία υποδέχεται παιδιά για ιατρική θεραπεία
- Απίστευτη καταδίωξη στο Λος Άντζελες με αναπάντεχη κατάληξη [βίντεο]