Τουρκία: 36 νεκροί Κούρδοι αντάρτες στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία

Η Τουρκία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ «εξουδετερώνοντας» 36 μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και καταστρέφοντας 29 στόχους, μετά το θάνατο τούρκων στρατιωτών χθες, Παρασκευή, σε μάχη, ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Επικοινωνίας και το υπουργείο Άμυνας

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας, «εξουδετερώθηκαν» συνολικά 45 «τρομοκράτες», 36 στο βόρειο Ιράκ και 9 στη βόρεια Συρία.

propoli

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σημειώνει πως οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» όταν οι κούρδοι μαχητές παραδίδονται, σκοτώνονται ή συλλαμβάνονται.

Σε καταχώρισή του στην πλατφόρμα X, το υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στις περιφέρειες Χακούρκ, Μετίνα, Γκάρα και Καντίλ του βόρειου Ιράκ. Διευκρίνισε πως οι στόχοι περιλάμβαναν σπηλιές, μπούνκερ, καταφύγια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν αφού εννέα τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν χθες, Παρασκευή, σε συγκρούσεις με το PKK στο βόρειο Ιράκ.

Δείτε επίσης: Το σκωπτικό σκίτσο του Αρκά για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια που… διχάζει

Loading