Η επιστολή του άνεργου πιλότου περιγράφει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τουρκική Πολιτική Αεροπορία.
«Παρά την προφορική εντολή που δόθηκε προς όλες τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες από τον πρόεδρό μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για μείωση του ποσοστού των ξένων πιλότων, το οποίο ήταν 11% το 2020, δεν υπήρξε ωστόσο ορατή ικανοποιητική μείωση του αριθμού των ξένων πιλότων» υποστηρίζει στην επιστολή και προσθέτει:
«Ως πολίτης που υπηρέτησε με τιμή στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία ως πιλότος μαχητικών εδώ και 23 χρόνια και έχει ορκιστεί για πάσης φύσεως θυσίες για την επιβίωση αυτής της χώρας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο θέμα των ξένων πιλότων που εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα των Ελλήνων πιλότων. Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 150 Έλληνες πιλότοι εργάζονται στην Τουρκία, ενώ τους δίνονται και θέσεις Instructor Pilot και Examiner στις εταιρείες που εργάζονται».
Οι Τούρκοι πιλότοι τονίζουν πως η Πολιτική Αεροπορία στην Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, χιλιάδες εργαζόμενοι της Atlas Global και της Onur Αir -της μεγαλύτερης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας της Τουρκίας εδώ και πολλά χρόνια είναι άνεργοι ή απλήρωτοι για σχεδόν δύο χρόνια.
Οι υπάλληλοι των Turkish Airlines (THY), επίσης, εξακολουθούν να πετούν με μισθούς πείνας μετά την απώλεια της αξίας της λίρας.
Δύο μεγάλες τουρκικές αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν σχεδόν να πετάξουν, ενώ σχεδόν 1.500 τούρκοι πιλότοι και χιλιάδες άτομα μέλη πληρώματος είναι άνεργοι.
Δείτε επίσης: Τίτλοι τέλους: Τον Ιανουάριο η Ελλάδα εξοφλεί το ΔΝΤ
- Ο Χακίμι παραμένει στην Παρί Σεν Ζερμέν μέχρι το 2029
- Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη Σούμι εν μέσω εκρήξεων
- Νετανιάχου: «Καμιά σκανδαλώδης αντιισραηλινή απόφαση δεν θα με εμποδίσει»
- Απόφαση της κυβέρνησης για την προστασία των παιδιών από κακοποίηση
- Η στιγμή για δράση: Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τη νεότητα και την αξιοπιστία τους