Τρολάρισμα στους ηγέτες της G7: “Σαν να ξύπνησαν μετά από εργένικο πάρτι”

Kριτική δέχτηκαν οι ηγέτες της G7 για την …οικογενειακή φωτογραφία που τράβηξαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, με πολλούς να λένε ότι έμοιαζαν σαν «να έχουν ξυπνήσει μετά από ένα εργένικο πάρτι».

Πολλοί θεατές ειρωνεύτηκαν πως η φωτογραφία αυτή έμοιαζε σαν οι εικονιζόμενοι να συμμετείχαν σε ένα πάρτι εργένηδων ή σε μια γαμήλια δεξίωση – με τον κάθε ηγέτη να παίζει τον δικό του ρόλο.

propoli

Κάποιος είπε πως ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν έμοιαζε με «πεθερό που χαμογελούσε ευγενικά, αλλά δεν ήταν υπερβολικά χαρούμενος που βρισκόταν εκεί». Και ο «θείος Μπόρις» έμοιαζε σαν να είχε πιει ένα «ο9λόκληρο μπουκάλι μπράντι» ενώ ο Τζάστιν Τριντό θύμιζε κάποιον που διασκεδάζει με τους φίλους του πριν τη μεγάλη μέρα.

Όπως σχολίασε κάποιος στο Twitter: «Γιατί η Σύνοδος Κορυφής της G7 μοιάζει με τους μπαμπάδες και τους θείους στο τέλος ενός γάμου όπου ήπιαν 35 μπίρες και προπηλακίζουν τον φωτογράφο ενώ οι γυναίκες τους τους λένε ότι το ταξί είναι έξω και περιμένει;». Ένας άλλος, σχολιάζοντας την εμφάνιση του Μπόρις Τζόνσον, έγραψε: «Φυσικά και το παντελόνι του Τζόνσον γλιστράει προς τα κάτω» ενώ ένας τρίτος είπε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έμοιαζε σαν να είχε περάσει το βράδυ του έξω.

Άλλοι πάλι, αμφισβήτησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης – κατηγορώντας τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και της Ιαπωνίας ότι απλώς αναζητούν «ατελείωτες ευκαιρίες για φωτογραφίες».

Οι ηγέτες της G7 τρολάρουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν: «Είμαστε πιο μυώδεις!»

«Φοράμε τα σακάκια, ή τα βγάζουμε; Βγάζουμε μήπως τα παλτό μας;» ρώτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς έπαιρνε τη θέση του στο τραπέζι στο γραφικό κάστρο Ελμάου της Βαυαρίας, όπου ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς φιλοξενούσε τη Σύνοδο Κορυφής των επτά ισχυρότερων δημοκρατιών.

Οι ηγέτες -από τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση- αναλογίστηκαν για λίγο το δίλημμα.

Όταν ο Τζάστιν Τριντό πρότεινε να περιμένουν μέχρι να βγει η επίσημη φωτογραφία, παρά τη ζέστη που επικρατούσε στην αίθουσα, ο Μπόρις Τζόνσον αστειεύτηκε: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο μυώδεις από τον Πούτιν», με τον Τριντό να προσθέτει: «Πρέπει να κάνουμε εκείνη την επίδειξη με την ιππασία με γυμνό στήθος».

Δείτε επίσης: Όλαφ Σολτς – G7: «Να μην πέσουμε στην παγίδα του Πούτιν»

Loading