Τυνησία: Διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας – Δείτε βίντεο

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή ένα βίντεο στο οποίο αστυνομικοί με πολιτικά  έχουν γδύσει και ξυλοκοπούν εναν ανήλικο

Οι διαδηλώσεις επεκτείνονται σε διάφορες περιοχές της Τύνιδας. Πολίτες, κυρίως νεαροί, αποκλείουν δρόμους, βάζουν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων και πετούν πέτρες εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης. Οι αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα.

propoli

«Ελευθερία, ελευθερία, τέρμα η αστυνομοκρατία», ήταν ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν με αφορμή το θάνατο ενός νέου που η αστυνομία υποπτευόταν πως διακινούσε ναρκωτικά. Η οικογένεια του νεαρού, του Άχμεντ μπιν Άμαρ, καταγγέλλει πως αστυνομικοί τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

Από την πλευρά του, το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε τη Δευτέρα ανησυχία για τις επανειλημμένες καταγγελίες για κατάφωρες παραβιάσεις από την τυνησιακή αστυνομία. Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλουν ότι πολλοί από τους συλληφθέντες διαδηλωτές υφίστανται κακομεταχείριση, ακόμη και βασανιστήρια.

Δείτε επίσης: Τυνησία: Τουλάχιστον 23 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο πλεούμενου

Loading