ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τυνησία: Νέο ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή

Σήμερα, σημειώθηκε άλλο ένα τραγικό ναυάγιο σκάφους με μετανάστες στην Τυνησία.

Τουλάχιστον πέντε Τυνήσιοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά θεωρούνται αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο ενός πλοιαρίου. Το μικρό σκάφος με τους μετανάστες είχε φύγει από την πόλη Σφαξ, στην κεντροανατολική Τυνησία, και ναυάγησε σύντομα μετά την αναχώρησή του.

propoli

Το πλοιάριο μετέφερε περίπου 35 άτομα, κυρίως Τυνήσιους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, και ανατράπηκε λίγο μετά την αναχώρησή του από την ακτή στο Σίντι Μανσούρ. Από τα 35 άτομα, 23 διασώθηκαν, ενώ τρία άτομα – ένα παιδί και δύο γυναίκες – έχασαν τη ζωή τους.

Οι αρχές αναφέρουν ότι το ναυάγιο συνέβη μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αναχώρηση από το Σίντι Μανσούρ, μια τοποθεσία που συχνά χρησιμοποιείται ως αφετηρία για τους παράτυπους μετανάστες που επιχειρούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Η πόλη Σφαξ έχει γίνει το επίκεντρο των προσπαθειών για παράνομη διέλευση της Μεσογείου από την αρχή της χρονιάς. Οι ακτές της Τυνησίας, ιδίως η περιοχή γύρω από το Σίντι Μανσούρ, αποτελούν σημείο εκκίνησης για τους μετανάστες που επιδιώκουν την παράνομη διέλευση προς την Μεσόγειο, με στόχο κυρίως την ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, που απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ στέλνουν νέα όπλα στην Ουκρανία

Loading