Τυνησία: Υποχρεωτικό το πάσο εμβολιασμού

Η Τυνησία καθιστά υποχρεωτικό το πάσο εμβολιασμού κατά της Covid-19 στους Τυνήσιους και σε όλους τους ξένους επισκέπτες, σύμφωνα με ένα προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε χθες Παρασκευή

Σύμφωνα με το διάταγμα, αξιωματούχοι, εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, υποχρεούνται να επιδεικνύουν μια κάρτα που αποδεικνύει τον εμβολιασμό τους κατά της Covid19 για να τους επιτραπεί η είσοδος σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας. Το πάσο θα απαιτείται επίσης για την είσοδο σε καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και τουριστικές εγκαταστάσεις.

propoli

Επίσης, οι εργαζομένοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε αναστολή έως ότου παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το πάσο εμβολιασμού θα είναι επίσης απαραίτητο έγγραφο για ταξίδια στο εξωτερικό. Το διάταγμα αναφέρει ότι οι αρχές πρέπει να παραδώσουν ένα πάσο σε κάθε άτομο που έχει εμβολιαστεί. Θα δίνεται και σε ξένους επισκέπτες που προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Περισσότεροι από 4,2 εκατομμύρια Τυνήσιοι από τους περίπου 11,6 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η Τυνησία τον περασμένο μήνα ήρε τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από περίπου ένα χρόνο εφαρμογής του μέτρου, καθώς μειώθηκαν τα κρούσματα του ιού.

Δείτε επίσης: Ακτές Τυνησίας: – Νεκροί 4 μετανάστες, 19 αγνοούμενοι

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading