Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει σε λίγες εβδομάδες εάν χρειάζεται να δανειστεί από κοινού περισσότερα χρήματα σαν απάντηση της ρωσικής εισβολής.
«Οι προτάσεις αυτού του είδους τέθηκαν στο τραπέζι τις τελευταίες εβδομάδες από κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες», δήλωσε ο Τζεντιλόνι σε σεμινάριο που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Αλλά νομίζω ότι η πραγματική απόφαση για αυτού του είδους τα μέτρα πιθανόν δεν θα λάβει χώρα αυτή τη στιγμή».
«Θα οδηγήσει και πάλι σε απόφαση για ένα κοινό εργαλείο η ανησυχία για αυξανόμενες διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών, ειδικά στην ευρωζώνη; Είναι πολύ νωρίς για να είμαστε ασφαλείς», δήλωσε ο Τζεντιλόνι.
«Νομίζω ότι η πραγματική συζήτηση θα λάβει χώρα σε μερικές εβδομάδες από τώρα όταν θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη άποψη για τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης. Αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε να το βγάλουμε από το τραπέζι», δήλωσε.
Δείτε επίσης: Ρώσος υπουργός Μεταφορών: «Έχουμε χάσει 78 αεροσκάφη»
- Αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της Μαρίας Αγγελακούδη από τον φίλο της
- Θεσσαλονίκη: Η φίλη της Μαρίας Αγγελακούδη αποκαλύπτει τον τρόμο που βίωνε
- Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις από τον φίλο της αγνοούμενης Μαρίας Αγγελακούδη
- Κοντά σε συμφωνία Ουκρανία και Ρωσία, δηλώνει ο Τραμπ
- Αποκαλύψεις φίλου της αγνοούμενης Μαρίας Αγγελακούδη για τα περιστατικά που προηγήθηκαν της εξαφάνισης