O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε ως πιθανή μία ρωσική επίθεση με χημικά όπλα στην Ουκρανία
«Πιστεύω ότι αποτελεί πραγματικό κίνδυνο», δήλωσε ο Μπαίντεν όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων από την Ρωσία στην Ουκρανία, κατά την αναχώρησή του για την Ευρώπη.
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος είναι πολύ στενός σύμμαχος του Πούτιν, ανέφερε σήμερα ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν αρχικά να ταπεινώσουν, να διχάσουν και στη συνέχεια να καταστρέψουν τη Ρωσία, και ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν πρόκειται να επιτραπεί ποτέ από τη Ρωσία.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 2008 ως το 2012, δήλωσε ότι ένα τέτοιο σχέδιο –αν ποτέ επιτευχθεί– θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον κόσμο.
«Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει ποτέ μια τέτοια εξέλιξη», είπε μέσω Telegram.
Δείτε επίσης: Πολίτες τριών χωρών μαζεύουν υπογραφές για την απέλαση της ερωμένης του Πούτιν από την Ελβετία
- Σημαντική κατάσχεση 62 κιλών κοκαΐνης αξίας 2,3 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
- Αποκλεισμός του Τσιτσιπά από τον Μουζέτι στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο
- Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 10.000 δημοσίους υπαλλήλους στη τεχνητή νοημοσύνη
- Εγκαινιάστηκε το νέο Πρωτοδικείο Λαγκαδά από Ιωάννη Μπούγα και Νίκη Ανδρεάδου
- Γεώργιος Ζαββός: Προκλήσεις και ευκαιρίες για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την αμυντική βιομηχανία