Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα απουσιάσει από εκδήλωση στο Ουέστμινστερ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν μπορεί πλέον να απολαύσει τις βόλτες της στον προαύλιο χώρο του Κάστρου του Ουίνδσορ – Φοβάται πως δεν θα καταφέρει ποτέ ξανά να σταθεί όρθια, παρ’ όλα αυτά αρνείται να χρησιμοποιήσει αναπηρικό αμαξίδιο

Μια βασιλική βιογράφος έγραψε: “Η βασίλισσα είναι εξαιρετική και συνέχισε να εργάζεται με μεγάλο σθένος για χρόνια, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι 95 ετών και όχι υπεράνθρωπος. Κατά τα άλλα, είναι σε εξαιρετική φόρμα. Η Βασίλισσα είναι φανταστική στις κλήσεις Zoom, αλλά νομίζω ότι οι περιστάσεις στις οποίες πρέπει να περπατήσει ή να ανέβει σκαλιά δεν θα είναι πλέον εφικτά”.

propoli

Ταυτόχρονα, οι βασιλικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι δεν θα παρευρεθεί στη λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας την επόμενη εβδομάδα. Η 95χρονη μονάρχης είχε προγραμματίσει να παραστεί στην ετήσια εκδήλωση στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο κεντρικό Λονδίνο το απόγευμα της Δευτέρας 14/03, μαζί με περίπου 1.500 καλεσμένους.

Η αναμενόμενη παρουσία της είχε θεωρηθεί ως επιστροφή στην εργασία μετά από μια περίοδο εύθραυστης υγείας, λόγω της νόσου της με Covid. Ωστόσο, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν ότι «αφού συζήτησε τις ρυθμίσεις με το βασιλικό οίκο, η βασίλισσα ζήτησε από τον πρίγκιπα της Ουαλίας να εκπροσωπήσει την Αυτού Μεγαλειότητα».

Δείτε επίσης: Βρετανία: Συγγνώμη ζήτησε από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τα πάρτι εν μέσω εθνικούς πέθνους ο Μπόρις Τζόνσον

Loading