Βέλγιο: Σφοδρά επεισόδια σε διαδήλωση κατά των μέτρων του κορονοϊού (pics & vids)

Πραγματοποιήθηκε πορεία παρά την μερική χαλάρωση των μέτρων

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των Βέλγων πολιτών οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ενώ η αστυνομία των Βρυξελλών κατέβαλε προσπάθειες να «σπάσει» τη συγκέντρωση με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση.

propoli

Την περασμένη Παρασκευή βέβαια, η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μερική χαλάρωση των μέτρων, την ώρα που ο αριθμός των μολύνσεων είναι πολύ υψηλός. Ταυτόχρονα όμως, αποφασίστηκε ότι για να νισχύει το υγειονομικό πάσο, θα πρέπει οι πολίτες να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση πέντε μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, έτσι ώστε να ισχύει το υγειονομικό πάσο.

Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στο Βέλγιο, για να έχουν πρόσβαση οι πολίτες σε κλειστούς χώρους, θα πρέπει να διαθέτουν το υγειονομικό πάσο. Θυμίζουμε πως τον περασμένο Νοέμβριο είχε γίνει μια εξίσου μεγάλη κινητοποίηση από τους Βέλγους, με τον αριθμό των διαδηλωτών να φτάνει τις 35.000.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους μπήκαν στο κτίριο όπου στεγάζεται η διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ καθώς και ένα σαντουιτσάδικο. Άλλοι εκτόξευσαν πυροτεχνήματα ενώ οι αστυνομικοί προωθούνταν σε ένα κοντινό πάρκο, όπου είχαν συγκεντρωθεί μεγάλες ομάδες διαδηλωτών.

«Είμαι θυμωμένη επειδή η κυβέρνηση μας εκβιάζει, κυρίως τους νέους αλλά γενικά όλους, να εμβολιαστούμε» είπε η Καρολίν φαν Λαντούιτ η οποία έχει κάνει το εμβόλιο.

«Θύμωσα πολύ που τα παιδιά μου έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο. Θέλουν να ταξιδέψουν, να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες και δεν μπορούν χωρίς το εμβόλιο, αλλά δεν θέλουν να το κάνουν, είναι εκβιασμός», πρόσθεσε η Λαντούιτ.

25192832
25192836
25192837
25194879
25195091

Δείτε επίσης: Πτώση της δημοτικότητας του Γάλλου πρωθυπουργού

Loading