Η καταμέτρηση των ψήφων στη Βουλγαρία είναι σε πλήρη εξέλιξη και, μέχρι στιγμής, προηγείται ένα νέο κόμμα που έχει για κεντρικό σύνθημα τη μάχη κατά της διαφθοράς των κομμάτων που βρίσκονταν τα τελευταία χρόνια στην εξουσία.
Ένα νέο κεντρώο κόμμα κατά της διαφθοράς, το «Συνεχίζουμε την Αλλαγή», φαίνεται πως κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία συγκεντρώνοντας το 26% των ψήφων, όπως έδειξαν σήμερα τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν από την κεντρική εκλογική επιτροπή με καταμετρημένο το 42% των ψηφοδελτίων.
Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ έρχεται δεύτερο με 21,4% των ψήφων σ’ αυτές τις τρίτες βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν φέτος στη φτωχότερη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Αυστρία: Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους – Αντίστοιχα μέτρα και στην πρωτεύουσα της Γερμανίας
- Ο Γιώργος Πρίντεζης γιορτάζει τα 40 του χρόνια με εντυπωσιακό πάρτι
- Η επιθετικότητα της ολιγαρχίας κατά του κράτους και η προοπτική των νεοφιλελεύθερων αποτυχημένων κρατών
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο, αυξάνουμε τις θέσεις απασχόλησης, ρυθμίζουμε τα κόκκινα δάνεια αγροτών και συνεταιρισμών»
- Λέσβος: Νεκρή γυναίκα σε βάρκα προσφύγων στον Άγιο Φωκά
- Νίκη για την ταινία «Anora» στα Independent Spirit Awards 2025
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr