Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο υπουργός Άμυνας Ντράγκομιρ Ζακόφ από τις πληροφορίες που λαμβάνει από τις υπηρεσίες ασφαλείας
“Οι υπηρεσίες παρέχουν ακριβείς πληροφορίες, αλλά μερικές φορές διαφέρουν στα συμπεράσματα που βγάζουν. Αυτό πράγματι συνέβη με την έναρξη της στρατιωτικής κρίσης (στην Ουκρανία). Αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτε επικριτικό για τις υπηρεσίες και τις πληροφορίες που λαμβάνω“, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους μετά την ακρόαση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας.
Ο υπουργός Άμυνας συνεπώς κράτησε αποστάσεις από τους επικριτές των ειδικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα από στελέχη του κόμματος Δημοκρατική Βουλγαρία, μέλους του κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι οι πληροφορίες που προέρχονται από τις βουλγαρικές υπηρεσίες είναι ανεπαρκείς.
Ο συμπρόεδρος της Δημοκρατικής Βουλγαρίας Ατανάς Ατανάσοφ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η Ρωσία δεν επρόκειτο να επιτεθεί στην Ουκρανία και ότι δεν θα υπήρχε ένοπλη σύγκρουση.
Όταν του ζητήθηκε να το εξηγήσει αυτό, ο Ζακόφ είπε ότι η έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία ήταν “μια παράλογη απόφαση που οδήγησε σε μια συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία είναι πάντα δύσκολο να προβλεφθεί, πολύ περισσότερο τη στιγμή που η διπλωματική επιλογή ήταν ακόμη στο τραπέζι”.
“Ωστόσο αυτό ήταν ανάμεσα στα σενάρια“, πρόσθεσε.
Όταν του ζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την ομάδα μάχης που έχει συσταθεί στη Βουλγαρία, ο Ζακόφ είπε ότι πρόκειται για μια ομάδα μάχης με τη Βουλγαρία ως ηγετική χώρα, όπως περιγράφεται στην απόφαση της κυβέρνησης.
“Το ΝΑΤΟ, ωστόσο, έχει σχέδια για την προστασία των κρατών μελών του και αυτά τα σχέδια είναι ενεργά και περιλαμβάνουν τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Συνεπώς έχουμε ένα κοινό σχέδιο και υπάρχει μια διαδικασία σύμφωνα με την οποία η ομάδα μάχης θα περάσει υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ. Παραμένει στο βουλγαρικό έδαφος, ο διοικητής της είναι Βούλγαρος και η Βουλγαρία συνεχίζει να είναι η ηγετική χώρα”, είπε ο Ζακόφ.
Πρόσθεσε ότι συμμαχικά στρατεύματα μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα μάχης, εάν παραστεί ανάγκη, σε περίπτωση έλλειψης ικανότητας και όπως προβλέπεται από την κυβερνητική απόφαση. Οποιοσδήποτε σύμμαχος του ΝΑΤΟ μπορεί να ενταχθεί και έχουν έρθει προτάσεις και η Βουλγαρία τις εξετάζει.
Όταν ρωτήθηκε εάν βουλγαρικά στρατεύματα μπορεί να σταλούν στο εξωτερικό, ο Ζακόφ απάντησε “όχι προς το παρόν” και ότι μια τέτοια κίνηση είναι ανώφελη.
“Τίποτα δεν έχει αλλάξει από χθες και δεν υπάρχει άμεση στρατιωτική απειλή για τη Βουλγαρία”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.
- Πετρούπολη: Αναστάτωση από καταγγελία νεαρής γυναίκας για επιδειξία και η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.
- Επιστροφή των Παλαιστινίων σε κατεστραμμένα σπίτια: Θυμάσαι, μπαμπά, όταν μου έκανες πάρτι γενεθλίων εκεί
- Μεγάλοι αγώνες: Η Ευρώπη είναι εδώ!
- Γαλλία: Επείγουσα προειδοποίηση για δηλητηριάσεις από αφροδισιακό μέλι
- Ευρωβουλευτής εναντίον Τραμπ: Κύριε Τραμπ, άντε γαμ…είτε