Βούλγαρία: Ζητά από τον ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν περισσότερο φυσικό αέριο

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ ζήτησε από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ να παράσχει περισσότερο φυσικό αέριο, λέγοντας ότι η ενοποίηση των δικτύων φυσικού αερίου πολλών ευρωπαϊκών χωρών θα τις βοηθήσει να αυξήσουν τις εισαγωγές από την περιοχή της Κασπίας, αναφέρει το Bloomberg

Ο Ράντεφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία σχεδιάζει να συνδέσει το δίκτυο φυσικού αερίου της με εκείνα της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, προκειμένου να ενισχύσει τις αποστολές φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.

propoli

Τώρα η απόφαση είναι δική σας“, είπε στον Aλίγιεφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Αζέρου προέδρου.

Ο Ράντεφ βρισκόταν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά δεν μπόρεσε να συναντήσει τον Αλίεφ αυτοπροσώπως, καθώς ένα μέλος της βουλγαρικής αντιπροσωπείας είχε βρεθεί θετικό σε τεστ για το Covid-19, ανέφερε το γραφείο του Αλίγιεφ. Οι ηγέτες συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το Αζερμπαϊτζάν άρχισε να εξάγει φυσικό αέριο στην Ιταλία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία μέσω της αλυσίδας αγωγών του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου τον Δεκέμβριο του 2020. Οι εξαγωγές προς την Ευρώπη αναμένεται να αυξηθούν στα 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φέτος από 11,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2022.

Η Βουλγαρία αναμενόταν να αγοράσει 600 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν πέρυσι.

Δείτε επίσης: Ταϊλάνδη-Σαουδική Αραβία: Συμφωνούν να συνεργαστούν στον τομέα της ενέργειας και του τουρισμού

Loading