Ο άντρας έφτιαξε το σπίτι από άχυρο. Φωτογραφία: J Pessoa Survival International

Βραζιλία: Πέθανε ο τελευταίος άνθρωπος φυλής του Αμαζονίου – Ζούσε απομονωμένος για 26 χρονια

Γνωστός ως «ο Άνθρωπος της Τρύπας», ο ιθαγενής ζούσε απομονωμένα στην πολιτεία Rondonia της Βραζιλίας για 26 χρόνια, όπως αναφέρει η μη κερδοσκοπική οργάνωση Survival International.

Το άψυχο σώμα του εντόπισε ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας προστασίας των ιθαγενών της Βραζιλίας, FUNAI, πάνω σε μια αιώρα έξω από την ψάθινη καλύβα του την Τρίτη.

propoli

Ο άνδρας, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν περίπου 60 ετών, ονομάστηκε έτσι από τη συνήθεια του να σκάβει βαθιές ρύπες για να παγιδεύσει ζώα ή να κρυφτεί.

Η FUNAI είπε ότι ο άνδρας πέθανε από φυσικά αίτια και το σώμα του θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση από την ομοσπονδιακή αστυνομία. Δεν βρέθηκαν σημάδια πάλης ή βίας.

Η υπόλοιπη φυλή του είχε σκοτωθεί σε μια σειρά επιθέσεων από τη δεκαετία του 1970 και μετά, που πραγματοποιήθηκαν κυρίως από κτηνοτρόφους που ήθελαν να επεκτείνουν τη γη τους.

Η Fiona Watson, διευθύντρια έρευνας και υπεράσπισης στο Survival International, σχολίασε την είδηση ​​του θανάτου του: «Κανένας ξένος δεν γνώριζε το όνομα αυτού του ανθρώπου, ή ακόμη και πολύ για τη φυλή του – και με το θάνατό του η γενοκτονία του λαού του ολοκληρώθηκε.

«Γιατί αυτό ήταν πράγματι μια γενοκτονία – η σκόπιμη εξάλειψη ενός ολόκληρου λαού από κτηνοτρόφους που πεινούσαν για γη και πλούτο».

Και συμπλήρωσε: «Σύμβολε τόσο την απαίσια βία και τη σκληρότητα που επιβλήθηκε στους αυτόχθονες πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο στο όνομα του αποικισμού και του κέρδους, αλλά και την αντίστασή τους.

«Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι φρίκη είχε δει στη ζωή του και τη μοναξιά της ύπαρξής του μετά τη δολοφονία της υπόλοιπης φυλής του, αλλά αντιστάθηκε αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια επαφής και ξεκαθάρισε ότι ήθελε απλώς να μείνει μόνος».

Αποφασίζοντας να ζήσει μια μοναχική ζωή στη ζούγκλα, «o άνθρωπος της τρύπας» είχε απορρίψει κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Με πληροφορίες από news.sky.com

Δείτε επίσης: Άκρως προκλητικά τα ΜΜΕ της Τουρκίας: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» αναφέρουν φιλοκυβερνητικές εφημερίδες (vid)

Loading