Βρετανία: Επισπεύδεται η έρευνα για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ (vids)

Επιταχύνεται η έρευνα για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω λόκνταουν – Θα καταθέσουν πάνω από 50 άτομα

Οι αστυνομικοί «θα αρχίσουν, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να έρχονται σε επαφή με άτομα που συμμετείχαν στις γιορτές αυτές για να πάρει τις μαρτυρίες τους», ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

propoli

Χθες, ο βρετανικός Τύπος δημοσίευσε νέα φωτογραφία που δείχνει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, όρθιο, να λύνει την γραβάτα του μπροστά σε ένα τραπέζι με ένα ανοικτό μπουκάλι αφρώδους οίνου και μία σακούλα από μισοφαγωμένα σνακ, μαζί με δύο άλλους από τους χαροκόπους της Ντάουνινγκ Στριτ, ο ένας από τους οποίους φοράει γιρλάντα στον λαιμό.

«Οι αστυνομικοί (…) θα στείλουν επίσημα ερωτηματολόγια σε περισσότερα των 50 ατόμων», κυρίως μέσω email, τονίζοντας ότι τα έγγραφα αυτά είναι «νομικά έγκυρα» και ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν «ειλικρινώς» σε διάστημα 7 ημερών.

Τα μέσα ενημέρωσης αναρωτιούνται αν ο Μπόρις Τζόνσον περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν και ήταν παρόντα σε μία από τις δώδεκα γιορτές που οργανώθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ το 2020 και το 2021 και αποτελούν αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να περιλάβει και το πάρτι της χθεσινής φωτογραφίας στην λίστα των γιορταστικών εκδηλώσεων στο πρωθυπουργικό γραφείο που ήδη ερευνά και συνιστούν ένα σκάνδαλο που απειλεί την πολιτική επιβίωση του Μπόρις Τζόνσον.

Το Εργατικό Κόμμα καλεί επίσης την Σκότλαντ Γιαρντ να ερευνήσει και την υπόθεση της ανακαίνισης της πρωθυπουργικής κατοικίας, που χρηματοδοτήθηκε από χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος, διότι υπάρχουν υποψίες ότι ο πρωθυπουργός παραβίασε την νομοθεσία κατά της διαφθοράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δείτε επίσης: Παύλος Χαϊκάλης: «Ήθελα να γραφτώ στο Σωματείο, είχα διαγραφεί γιατί δεν πλήρωνα» (vid) 

Loading