Πηγή: BBC

Βρετανία: Παραιτήθηκε από το BBC διάσημος παρουσιαστής που είχε εμπλακεί σε σεξουαλικό σκάνδαλο

Ο Huw Edwards παραιτήθηκε από το BBC, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για εμπλοκή του σε σεξουαλικό σκάνδαλο – Τον συμβούλεψε ο γιατρός του

Ο Huw Edwards, διάσημος παρουσιαστής του BBC, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για εμπλοκή του σε σεξουαλικό σκάνδαλο και κατόπιν συμβουλής του γιατρού του, παραιτήθηκε από το κανάλι.

propoli

Οι καταγγελίες αφορούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό σε έναν έφηβο με σκοπό να του δώσει γυμνές φωτογραφίες.

Σημειώνεται ότι o Huw Edwards ήταν από τους πιο καλοπληρωμένους παρουσιαστές ειδήσεων του BBC (και ένας από τους γνωστότερους στη Βρετανία. Για περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίαζε το βραδινό δελτίο ειδήσεων των 9. Ήταν εκείνος που ανακοίνωσε στο έθνος τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, το 2022, ενώ κάλυψε και κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων ετών, όπως τις εκλογές, τους βασιλικούς γάμους και την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. Ήταν επίσης και ο παρουσιαστής της στέψης του βασιλιά Καρόλου, τον Μάιο του 2023.

Το BBC ανέφερε στην ανακοίνωση του τα εξής: «Έπειτα από 40 χρόνια υπηρεσίας, ο Χιου εξήγησε ότι η απόφασή του ελήφθη κατόπιν ιατρικών συμβουλών των γιατρών του». «Το BBC αποδέχτηκε την παραίτηση, που πιστεύει ότι θα επιτρέψει σε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν προς τα εμπρός. Δεν θεωρούμε πρέπον να σχολιάσουμε περαιτέρω», πρόσθεσε.

Ο Έντουαρντς είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο, αφού κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε έναν έφηβο για να του δώσει γυμνές φωτογραφίες. Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε, πάσχοντας από κατάθλιψη. Η υπόθεση είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις βρετανικές εφημερίδες και το BBC επικρίθηκε σφοδρά για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το σκάνδαλο.


Loading