Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας: Προσωρινή επιβράδυνση στην προώθηση των ρωσικών δυνάμεων

«Η ταχύτητα προώθησης των ρωσικών δυνάμεων έχει προσωρινά επιβραδυνθεί», αναφέρει σε νεότερη απογευματινή ενημέρωση (3.19 ώρα Λονδίνου) το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Πιθανότεροι λόγοι για αυτό είναι «οξείες επιμελητειακές δυσκολίες» και η «ισχυρή ουκρανική αντίσταση», προσθέτει η ενημέρωση.

propoli

Κατά τους Βρετανούς οι ρωσικές δυνάμεις προσπερνούν ουκρανικά κέντρα με μεγάλο πληθυσμό ενώ αφήνουν πίσω δυνάμεις για να τα περικυκλώσουν και να τα απομονώσουν.

Αναφορικά με τις συγκρούσεις στο Κίεβο τη νύχτα, σημειώνεται ότι πιθανότατα σε αυτές συμμετείχαν περιορισμένοι αριθμοί ομάδων Ρώσων σαμποτέρ που είχαν προκαταλάβει θέσεις.

«Η κατάληψη του Κιέβου παραμένει η πρωταρχική στρατιωτική επιδίωξη της Ρωσίας», καταλήγει η ενημέρωση του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας.

Στην πρωινή ενημέρωση το υπουργείο είχε αναφέρει πως ο κύριος όγκος των ρωσικών στρατευμάτων απείχε 30 χιλιόμετρα από το Κίεβο, ότι οι Ρώσοι δεν είχαν κερδίσει τον εναέριες έλεγχο στην Ουκρανία, πως η αντίσταση είναι σθεναρή σε όλη τη χώρα και πως οι ρωσικές απώλειες μάλλον είναι βαριές και περισσότερες από όσο ανέμενε το Κρεμλίνο.

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης: Στους έξι οι Έλληνες ομογενείς που έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία

Loading