Τα νοσοκομεία μπορεί να δυσκολευθούν να τα βγάλουν πέρα, σύμφωνα με Βρετανό επιδημιολόγο, τονίζοντας ότι ο χειμώνας στην χώρα θα είναι δύσκολος.
Ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον στηρίζεται στον εμβολιασμό των παιδιών και των ενισχυτικών δόσεων σε ευπαθείς ενήλικες, ώστε να αποφευχθεί ένα χειμερινό lockdown.
O Τζόνσον αναγκάστηκε να επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία τρεις φορές για να μην υπερφορτωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ο Βρετανός Επιδημιολόγος, Νιλ Φέργκιουσον, είναι επικεφαλής του κέντρου MRC για την ανάλυση μολυσματικών νοσημάτων, δήλωσε ότι οι ερχόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.
«Δεν έχουμε βγει τελείως από τη στενωπό ακόμα. Ίσως δούμε σημαντική αύξηση των μολύνσεων αργότερα το φθινόπωρο και τον χειμώνα», δήλωσε ο Φέργκιουσον.
«Είμαι αισιόδοξος ότι σχεδόν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δεν πρόκειται να δούμε ένα σαρωτικό κύμα θνητότητας σε αυτή τη φάση. Το πιο δύσκολο ερώτημα αφορά τη ζήτηση για νοσοκομεία. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υφίσταται ήδη αρκετές πιέσεις…δεν υπάρχουν ακόμα μεγάλες δυνατότητες για διαχείριση ατυχημάτων και εκτάκτων καταστάσεων».
Δείτε επίσης: Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος αποχαιρέτισε τον Ιωάννη Παλαιοκρασσά
- Ο εφιάλτης της Αλεξάντρα Πολ: Αγάπη, απειλές και η stalker που μετέτρεψε τη ζωή της σε κόλαση
- Οι κορυφαίες παραλίες του κόσμου για το 2025: Ποια ελληνική συγκαταλέγεται στις καλύτερες
- Πιτζάμες για Όλη την Οικογένεια: Άνεση, Ποιότητα και Στυλ από το Comfort.com.gr
- Οι καλύτερες οικονομικές επιλογές κινητών για δώρο στο βαφτιστήρι
- Απόστολος Καλδάρας: Η ελληνική μουσική μέσα από την προσωπική του οπτική
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr