ΒΤΑ: Τα υπουργεία Εξωτερικών Βουλγαρίας και Ελλάδας διεξάγουν πολιτικές διαβουλεύσεις για τρέχοντα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας

Τα υπουργεία Εξωτερικών της Βουλγαρίας και της Ελλάδας διεξήγαγαν την Τρίτη διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις για τα τρέχοντα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών στη Σόφια.

propoli

Οι συνομιλίες περιελάμβαναν ένα ευρύ φάσμα τρεχόντων θεμάτων της ευρωπαϊκής ατζέντας που περιλαμβάνουν τη διεύρυνση της ΕΕ, την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, τη θεσμική μεταρρύθμιση της ΕΕ, την απάντηση της ΕΕ στον πόλεμο στην Ουκρανία, την επεξεργασία κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τις προκλήσεις του μεταναστευτικού.

Επικεφαλής της βουλγαρικής πλευράς ήταν η Γκεργκάνα Καρατζόβα, γενική διευθύντρια Πολιτικών Υποθέσεων, και ο Γιορντάν Παρβάνοφ, γενικός διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο πρέσβυς Ρούσος Κούνδουρος, γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων και η Έλενα Γκουλούση που ασκεί καθήκοντα γενικού διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν ότι η βουλγαροελληνική συνεργασία είναι στρατηγικού αμοιβαίου ενδιαφέροντος και προς όφελος της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά. Εξέφρασαν τη βούλησή τους για περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών, των μεταφορών και της ενεργειακής συνδεσιμότητας μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας.

(Bulgarian Foreign Ministry Photo)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading