Αμερικανικές επιθέσεις στους Χούθι στην Υεμένη με σοβαρές συνέπειες για τους πολίτες και προειδοποιήσεις από τον Τραμπ. Αμερικανικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των Χούθι στην Υεμένη οδήγησαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των ανταρτών, στον θάνατο εννέα αμάχων. Η CENTCOM (Κεντρική Διοίκηση Αμερικανικών Δυνάμεων) ανάρτησε βίντεο από τις επιθέσεις των μαχητικών αεροσκαφών της. Οι αμερικανοβρετανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε κατοικημένη περιοχή στη βόρεια Σαναά, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούθι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Massirah. Ωστόσο, το Λονδίνο δεν έχει ανακοινώσει συμμετοχή στις επιθέσεις στη Σαναά, πρωτεύουσα της Υεμένης.
Μέσω της πλατφόρμας Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι αν οι επιθέσεις των φιλοϊρανών Χούθι κατά εμπορικών και αμερικανικών πλοίων δεν σταματήσουν, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές. Ο Τραμπ δήλωσε ότι η Αμερική θα χρησιμοποιήσει συντριπτική θανατηφόρα ισχύ για να επιτύχει τους στόχους της. Επιπλέον, κάλεσε το Ιράν να σταματήσει άμεσα την υποστήριξή του στους Χούθι, οι οποίοι ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να επαναλάβουν επιθέσεις κατά ισραηλινών πλοίων.
Οι πρόσφατες επιθέσεις αποτελούν συνέχεια μιας αυξανόμενης έντασης, καθώς οι Χούθι έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 100 επιθέσεις κατά πλοίων από τον Νοέμβριο του 2023, προβαίνοντας σε δραστηριότητες που ανατρέπουν τη διεθνή ναυσιπλοΐα και επηρεάζουν την οικονομία της περιοχής.
Πηγή περιεχομένου: in.gr