Υβριστική επίθεση Μπάιντεν κατά Πούτιν | Τον αποκάλεσε «π… γιο»

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «π… γιο» κατά τη διάρκεια έρανου στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη, προειδοποιώντας ότι υπάρχει πάντα η απειλή της πυρηνικής σύγκρουσης, αλλά ότι η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα παραμένει το κλίμα.

“Αυτή είναι η τελευταία υπαρξιακή απειλή. Είναι το κλίμα. Έχουμε έναν τρελό »«π… γιο» (σ.σ. crazy SOB), όπως εκείνος ο Πούτιν και άλλοι και πρέπει πάντα να ανησυχούμε για την πυρηνική σύγκρουση, αλλά η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι το κλίμα”, είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος σε μια μικρή ομάδα ατόμων.

propoli

Ο Μπάιντεν έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν και άλλους με τις ίδιες λέξεις. Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2022, πιάστηκε στο μικρόφωνο να χρησιμοποιεί τον ίδιο υβριστικό χαρακτηρισμό εναντίον δημοσιογράφου του Fox News στο Λευκό Οίκο.


Οι φραστικές επιθέσεις του Μπάιντεν κατά του Πούτιν έχουν επίσης αυξηθεί απότομα στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Πούτιν και τους «τραμπούκους του» για τον θάνατο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατος του Νάλβανι ήταν συνέπεια κάτι που έκαναν ο Πούτιν και οι κακοποιοί του», είπε ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο μετά την ανακοίνωση των ρωσικών σωφρονιστικών υπαλλήλων ότι ο Ναβάλνι πέθανε.


Σημειώνεται πως το Κρεμλίνο αρνήθηκε ανάμειξη στον θάνατο του Ναβάλνι και είπε ότι οι ισχυρισμοί της Δύσης ότι ο Πούτιν ήταν υπεύθυνος είναι απαράδεκτοι.


Ο Μπάιντεν και ο Πούτιν εξακολουθούν να διαφωνούν βαθιά σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια, για την οποία η Ρωσία έχει τιμωρηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα δυτικά έθνη. Οι αντιδράσεις του Μπάιντεν έχουν ρίξει ακόμη μια ψύχρα στις ήδη πικρές σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Την Τρίτη, ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν ένα μεγάλο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον θάνατο του Ναβάλνι και τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Ο αναμενόμενος Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του Μπάιντεν τον Νοέμβριο, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχει εκφράσει θαυμασμό για τον Πούτιν τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο το 2017-2021 όσο και μετά. Ωστόσο, πρόσφατα συνέκρινε τον εαυτό του με τον Ναβάλνι, υπονοώντας ότι και οι δύο είχαν αντιμετωπίσει διώξεις με πολιτικά κίνητρα.

Πηγή: Reuters

Δείτε επίσης: Στο Σύνταγμα σήμερα οι μελισσοκόμοι – Aποφασίζουν οι αγρότες

Loading