Κουτσούμπας: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία»

93
Δ.Κουτσούμπας: «Πληρώσαμε πολλά – δε θα πληρώσουμε ξανά»
EUROKINISSI
Στο πλευρό των υγειονομικών εργαζομένων που κινητοποιήθηκαν σήμερα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας, τάχθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στις δομές της υγείας, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης για να βγει ο λαός μας όρθιος, δυνατός απ΄ αυτή τη δοκιμασία», όπως τόνισε ο Γραμματέας του ΚΚΕ. Μάλιστα υποστήριξε ότι το κόμμα διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, αλλά και την πλήρη επίταξη κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων, του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα της περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης που ασκεί το ΚΚΕ με το σύνθημα «μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί», υγειονομικοί του ΠΑΜΕ και βουλευτές του κόμματος συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από νοσοκομεία της Αθήνας, για λίγη όμως ώρα, καθώς αστυνομικές δυνάμεις υπό την συνοδεία εισαγγελέων ζήτησαν την διάλυση τους, όπως ορίζουν τα περιοριστικά μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού.