Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο, παρουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και πλήθους εκπροσώπων της ελληνικής ομογένειας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τους Έλληνες «πραγματικά ξεχωριστό λαό», υπογραμμίζοντας τους ιστορικούς δεσμούς ΗΠΑ-Ελλάδας και την επίδραση της ελληνικής κληρονομιάς στη διαμόρφωση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρουσία περίπου 450 προσκεκλημένων, υπέγραψε τη διακήρυξη για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, μοίρασε αναμνηστικά στυλό και τίμησε Ελληνοαμερικανούς με σημαντική κοινωνική και πολιτική δράση, όπως τον Άλεξ Σκαρλάτο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ευχαρίστησε τον Τραμπ για τη στήριξη σε θέματα πίστης και για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Ως ένδειξη τιμής, του προσέφερε έναν «τίμιο σταυρό», αναφερόμενος στο όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και προσευχόμενος για ειρήνη και ευημερία.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε και η παρουσίαση της προτεινόμενης πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η οποία εξήρε την ηγεσία του Τραμπ, διαβεβαιώνοντας πως «με τον πρόεδρο Τραμπ, θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια». Δήλωσε περήφανη για τη νέα της αποστολή, τονίζοντας τη στρατηγική σημασία της σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες η πρέσβης της Ελλάδας, Κατερίνα Νασίκα, και ο πρέσβης της Κύπρου, Ευάγγελος Σάββας, ενώ ξεχώρισαν επίσης οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές Μάικ Χαριδόπουλος και Γκας Μπιλιράκης από τη Φλόριντα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε την εκδήλωση εκφράζοντας την αφοσίωσή του στην ελληνοαμερικανική φιλία και τις κοινές αξίες ελευθερίας, πίστης και δημοκρατίας.