(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδ. Γεωργιάδης για τη γιατρό που υπέστη εγκεφαλικό λόγω υπερκόπωσης: «Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του κράτους» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του σήμερα το πρωί (18/1) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 πήρε θέση για την αναισθησιολόγο του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται μετά από εγκεφαλικό που υπέστη λόγω εργασιακής εξουθένωσης.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της αναισθησιολόγου Επιμελήτριας Β’ του νοσοκομείου “Παπανικολάου” Ιωάννας Δημητροπούλου στην Politic.gr «εφημέρευα Παρασκευή 12/01 και το πρωί του Σαββάτου 13/01 περίπου στις 8:15 στο τέλος της εφημερίας ένιωσα ένα έντονο μούδιασμα. Οι συνάδελφοί μου έσπευσαν αμέσως και με μετέφεραν για εξετάσεις. Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι έπαθα εγκεφαλικό επεισόδιο». Όπως η ίδια καταγγέλλει: «την προηγούμενη εργάστηκα ατελείωτες ώρες χωρίς διακοπή και συγκεκριμένα ήμουν στα χειρουργεία συνεχόμενα από τις 8 το πρωί έως τις 22:00».

propoli

Όπως περιγράφει στην Politic.gr η ιατρός, η περίπτωσή της δεν είναι η μοναδική: «στα μέσα Οκτωβρίου μια αναισθησιολόγος βγήκε σε αναρρωτική με σοβαρό πρόβλημα στα μάτια. Επίσης τέλος Δεκεμβρίου μια άλλη έπεσε μέσα στο σπίτι της μετά από εξαντλητική βάρδια, έσπασε το χέρι της και έκανε χειρουργείο και τώρα εγώ έπαθα εγκεφαλικό».

Η αναισθησιολόγος Ιωάννα Δημητροπούλου δηλώνει ξεκάθαρα πως θα κινηθεί νομικά επειδή «εδώ και τόσους μήνες εκλιπαρούμε για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, φωνάζουμε καθημερινά αλλά δεν ακούει κανείς».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του κράτους»

Σχολιάζοντας όσα είπε η ιατρός, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αφού της ευχήθηκε περαστικά και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του κράτους στην ίδια αλλά και στους λειτουργούς υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, χαρακτήρισε ως «μεγάλο πρόβλημα την έλλειψη αναισθησιολόγων στην Θεσσαλονίκη.

«Τα όσα λέει η κυρία είναι δυστυχώς πραγματικότητα. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη έλλειψη αναισθησιολόγων σε όλη την Ελλάδα», είπε ο υπουργός.

Το ΕΣΥ ζητά αναισθησιολόγους και δεν μπορεί να βρει. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κάνει ειδική αναφορά ό,τι υπάρχει σε όλον τον δυτικό κόσμο πρόβλημα με αναισθησιολόγους. Αναισθησιολόγοι από τον ιδιωτικό τομέα πηγαίνουν στην Θεσσαλονίκη για να μπορέσουν να γίνουν περισσότερα χειρουργεία σε νοσοκομεία της πόλης, με καθόλου ευκαταφρόνητες αμοιβές και πάλι με δυσκολία πείστηκαν ορισμένες κλινικές και ιατροί να πάνε στην Θεσσαλονίκη».

«Δεχόμουν πολλά τηλεφωνήματα να παρέμβω στην λίστα για τις ειδικότητες. Σήμερα τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε έναν ειδικευόμενο. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε όλες τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις για το ΕΣΥ. Εδώ δεν έχουμε ένα κράτος που δεν προκηρύσσει θέσεις, αλλά δεν βρίσκει γιατρούς. Έχουμε αυξήσει τις αμοιβές για την εφημερία κατά 20%. Θα γίνουν 6.500 προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ το 2024», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τι καταγγέλλει η γιατρός που υπέστη εγκεφαλικό λόγω υπερκόπωσης – «Μας θεωρούν αναλώσιμους»

Loading