Ανυποχώρητος ο Σούνακ: «Είμαστε κατηγορηματικοί ότι δεν μπορούν να επιστραφούν τα Μάρμαρα»

Δεν υποχωρεί στην άποψή του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Ρίσι Σούνακ ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο κάνοντας αναφορά στον σχετικό νόμο.

Στο αεροπλάνο για την Cop28 στο Ντουμπάι, ο Σούνακ δήλωσε ότι «είναι επικεντρωμένος στο να προσφέρει στους πολίτες τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν» και ότι η θέση του για τα Μάρμαρα δεν έχει αλλάξει.

propoli

Ο Guardian αναφέρει ότι «είναι ξεκάθαρο από άποψη νόμου ότι τα Μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν και ήμασταν κατηγορηματικοί σε αυτό».

«Νομίζω ότι η ίδια η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου αναφέρει ότι για να γίνουν τα δάνεια πρέπει ο παραλήπτης να αναγνωρίσει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει τα πράγματα και νομίζω ότι οι Έλληνες δεν έχουν υποδείξει ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή πρόθυμοι να το κάνουν αυτό» είπε

«Η άποψή μας και η θέση μας σχετικά με αυτό είναι απολύτως σαφής: τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα την εποχή εκείνη» συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης: Τρολάρει τον Ρίσι Σούνακ ο βασιλιάς Κάρολος – Εμφανίστηκε μπροστά του φορώντας γραβάτα με ελληνικές σημαίες

Loading