Δίκη για τη φονική παράσυρση της Έμμας: «Φοβήθηκα τον κατηγορούμενο» κατέθεσε η συνοδηγός του αυτοκινήτου – Ένταση στην αίθουσα

Πριν από έναν χρόνο η Έμμα ξεψύχησε στη Θεσσαλονίκη, μετά τη φονική παράσυρσή της από αυτοκίνητο στην Καμάρα, με τη δίκη να συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η Έμμα ξεψύχησε όταν αυτοκίνητο στην Καμάρα την παρέσυρε και την εγκατέλειψε. Μέσα στο ΙΧ, εκτός από τον οδηγό ήταν και μία γυναίκα, που το πρωί κλήθηκε να καταθέσει. Όπως είπε δεν αντέδρασε τη μοιραία νύχτα, επειδή φοβήθηκε πως ο οδηγός θα της έκανε κακό.

propoli

Αν γύριζε τον χρόνο πίσω, τόνισε, θα είχε αντιδράσει διαφορετικά και θα επέστρεφε για να βοηθήσει την άτυχη φοιτήτρια. Οι ισχυρισμοί της, προκάλεσαν οργή στη μητέρα της 21χρονης, που ζητάει από την πρώτη στιγμή, την παραδειγματική της τιμωρία.

Συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Θεσσαλονίκη, η δίκη για τη φονική παράσυρση της Έμμας, τον Νοέμβριο του 2022, στο ύψος της Καμάρας, από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 27χρονος. Το πρωί κατέθεσε ως μάρτυρας η 20χρονη συνοδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου. Η νεαρή, που απαλλάχθηκε βάσει βουλεύματος για τη συγκεκριμένη υπόθεση, απάντησε σε ερωτήσεις της Εισαγγελέα και των δικηγόρων τόσο της υποστήριξης της κατηγορίας όσο και της υπεράσπισης. Η 20χρονη συνοδηγός κατέθεσε, όπως και χθες, ότι δεν γνώριζε τον κατηγορούμενο, τονίζοντας ότι απλά τη μετέφερε με το όχημά του στα Λαδάδικα.

Ερωτώμενη γιατί δεν αντέδρασε όταν ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε την άτυχη Έμμα, η μάρτυρας απάντησε: «Φοβήθηκα τι μπορεί να μου κάνει». «Όταν έκανα την κίνηση να βγω με έπιασε από το χέρι και με έβαλε μέσα. Εκείνη την ώρα φοβάσαι τι μπορεί να γίνει με αυτόν. Δεν τον ήξερα, μου έκανε μια εξυπηρέτηση», είπε.

Σε ερώτηση της Εισαγγελέως για το τι θα έκανε αν γύριζε τον χρόνο πίσω, απάντησε ότι θα επέστρεφε για να βοηθήσει την κοπέλα, με την μητέρα της Έμμας να αντιδρά λέγοντας ότι θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να βγει έξω και να σπεύσει για βοήθεια.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση κι άλλων μαρτύρων. Αυτή τη στιγμή καταθέτει ο πραγματογνώμονας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, λέγοντας ότι το αυτοκίνητο του 27χρονου ήταν “πειραγμένο” και ότι είχε αυξημένη υποδύναμη για να επιδιώκει μεγάλες ταχύτητες. Όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο έτρεχε με 104 χλμ/ώρα όταν η μέγιστη επιτρεπόμενη στο σημείο είναι μόλις 50.

Ο 27χρονος, κατηγορούμενος για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια δεν μετήχθη ούτε σήμερα στο δικαστήριο. Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις που έκανε η μητέρα της Έμμας την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Βρέθηκε απανθρακωμένο ζευγάρι μέσα σε σπίτι

Loading